Toyota GT86 получи V8 двигател от Ferrari 458

0511
2016

Да видиш малката Toyota GT86 с двигател от Supra е нещо напълно в реда на нещата, когато говорим за улични или пистови модификации. Но да видиш предноразположен двигател от Ferrari, монтиран в GT86, си е доста щура работа. Тунинг изложението SEMA обаче е събирателно за такъв тип нестандартни комбинации.

Шоуто в Лас Вегас е сцената, на която е представен този уникален екземпляр, сглобен за дрифт пилота Раян Търк. На мястото на стандартния 2,0-литров атмосферен боксер с 200 к.с. намираме 4,5-литров V8 двигател, заводски генериращ 578 к.с. Той задвижва задните колела чрез серийната в 458 Italia 7-степенна скоростна кутия Getrag с двоен съединител.

За сравнение Ferrari 458 Italia тежи 1565 кг, докато Toyota GT86 е с около 350 кг по-лека. Т.е. говорим за джобна ракета, готова да дразни доста суперколи, които така или иначе няма да срещне на дрифт трасетата, където ще я видим в пълния й потенциал. Да, колата е подготвена за дрифт, като получава още ролкейдж, хидравлична ръчна, Brembo спирачна система, спортно окачване BC Racing DR Spec и 18-цолови двукомпонентни джанти.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин