Toyota GR86 и Subaru BRZ с юбилейни специални версии

2607
2022

През 2012 г. се появиха на пазара Toyota GT86 (междувременно с ново име GR86) и Subaru BRZ. Преди точно 10 години. Затова двата японски производителя на автомобили празнуват своята връзка с 10th Anniversary Limited. В Япония. Междувременно изгодните автомобили със задно задвижване вече са във вторите си поколения, като в специалните си версии ще се предлагат с механична или автоматична трансмисия.

GR86 в изпълнение JDM 10th Anniversary Limited е в оранжев цвят като оригинала. Японското Coupé с 2+2 места има лого на задното стъкло, както и горната част на ръба на вратите. Вътрешното пространство също е издържано в оранжево – с такъв цвят са и шевовете в интериора.   

Естествено Subaru BRZ е получил същите козметични промени – отвън и отвътре. Основната разлика е използването на традиционния за Subaru цвят „WR Blue Pearl“. И двата автомобила имат черни капаци на страничните огледала, а в случая с BRZ плакетът на задния капак също е черен.

Под предните капаци няма промени. Изгодното дуо спортни автомобили продължава да е задвижвано от 2,4-литров 4-цилиндров атмосферен мотор, който разполага с мощност от 235 к.с. и максимален въртящ момент от 250 нютонметра. Трансмисията е или 6-степенна механична, или 6-степенна автомобатична. Задвижването е задно.  

Както Toyota, така и Subaru ще приемат поръчки до 30-ти септември, като Subaru смята да продаде не повече от 200 екземпляра. GR86 струва около 50 000 лв. с механична, и – 52 000 лв. с автоматична трансмисия. BRZ е малко по-евтино от Toyota. 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин