Toyota Concept-i не може да предизвика катастрофа


5
ян.
2017

На CES Toyota представи автономния Concept-i. Японският концерн си представя бъдеще, в което връзката ни с автомобила няма да е само чрез тъчскрийн, но чрез комуникиране с интегриран изкуствен интелект, който предвижда и отговаря на нуждите на пътниците.

Благодарение на изкуствения интелект Yui автомобилът може да общува с водача посредством звуци и сигнали, като през това време следи пътната обстановка. Изпълнителният директор на изследователския инстиут на Toyota казва: „Върховната цел е да въведем изкуствения интелект „Yui” в автомобил, който е неспособен да предизвика катастрофа.” Toyota смята, че ще може да намали броя на смъртните случаи в САЩ, които годишно са над 30 000.

Колата може да се движи автономно или да бъде управлявана ръчно. Concept-i има помощни системи като например прожекция на видео на задните колони, за да се премахнат слепите зони.

 

Още по темата

Card image cap
Задават се 9-а и 10-а част на „Бързи и яростни“

8
февр.
2016

Тунинг блокбъстърът „Бързи и яростни“ ще бъде удължен. След като актьорът в главната роля Вин Дизел представи режисьора на осмата част от поредицата, стана ясно, че ще има също и Fast 9 и Fast 10

Card image cap
Honda с две награди в световния конкурс „Дамски автомобил на годината“

25
ное.
2016

Civic печели в категория „семеен“, а Jazz е обявен за най-добър сред бюджетните

Card image cap

В последния брой:

Архив >