Toyota C-HR срещу Toyota Auris: тук компактният е на по-високо ниво


3
ян.
2019

ДАЛИ Е КРАСИВ? Тук няма да отговаряме на подобни въпроси. Дали C-HR е практичен? Да, можем да отговорим: не! Поне не и в директното сравнение с конвенционалния му събрат. Този SUV на Toyota е такъв, какъвто изглежда: странен. Насечената задница затруднява видимостта при маневриране, дръжката на задната врата е почти недостижима за малки деца, а в багажника има огромен товарен ръб. Когато сгънете задните седалки, в багажника ще изглежда като тетрис от долните нива – доста разпокъсано. Тук смущаващ освен внушителния товарен ръб е и огромният преход към задната седалка. Допълнителните 40 литра товарен обем? Във всекидневието почти не се усещат. Освен това отзад липсва пространство за главите. По-високите пасажери почти не могат да пътуват с изправени глави. В Auris нещата изглеждат по-добре. Освен това моделът с пет врати е с едни гърди напред по отношение на динамиката. Малко по-мощното му хибридно задвижване изглежда по-пъргаво, автомобилът ускорява и се движи по-бързо. По-малкият модел не е по-икономичен (две десети от литъра повече), но затова пък струва 10 000 лв. по-малко. Категорична препоръка: Auris е по-изгодният, по-просторен и по-практичен автомобил. Дали е и по-красивият? Няма да дадем отговор на този въпрос.

Шарена смесица: стрелката на хибридната техника при Toyota се изобразява на цветен дисплей

Директно сравнение на височините на седене: между SUV и компактен модел при Toyota има разлика от 4,5 сантиметра. Не е кой знае колко, все пак улеснява качването и слизането в C-HR

Победител: КОМПАКТНИЯТ

Извод

Тук компактният автомобил е по-изгоден и дори по-практичен. В хибридния клас водачите на Toyota трябва да изберат Auris.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >