Toyota Aygo: сега с повече X


24
февр.
2018

Второто поколение на Toyota Aygo е на пазара от 2014 г. При това доста успешно: през 2017 г. близо 85 000 клиенти в цяла Европа са се спрели на дългата 3,45 метра градска бълха. Сега за автомобилния салон в Женева (8-ми до 18-ти март 2018 г.) Aygo ще получи фейслифт.

Обновлението на модела личи най-вече от по-големите фарове и триизмерната X-образна решетка на радиатора. Освен това от Toyota обещават по-добра управляемост, по-добра шумоизолация и по-висококачествено оборудване на вътрешното пространство. Серийно на борда е така наречената система „Safety Sense“, която включва техника за аварийно спиране (активна между 10 и 80 км/ч), както и асистент за запазване на пътната лента.

Както и досега Toyota Aygo ще се предлага само с един бензинов двигател. 1-литровият 3-цилиндров бензинов мотор е преработен и вече разполага със 72 вместо с 69 к.с. Максималният му въртящ момент е 93 нютонметра. Спринтът до 100 км/ч се взема за 13,8 секунди, а максималното темпо е 160 км/ч. Опционално се предлага и Eco-версия: тук четвъртата и петата предавка са с по-дълги предавателни отношения, има гуми с по-малко съпротивление на търкаляне, система Start-Stop и подобрена аеродинамика. Вредните емисии са 86 грама на километър.

Принципно се предлагат три нива на оборудване: x, x-play и x-clusiv. Допълнително има и Aygo x-play touch с климатик и 7-инчов тъчскрийн. Серийно Aygo x-clusiv включва 15-цолови алуминиеви джанти, частична кожена тапицерия на седалките, автоматична климатична инсталация и система Smart-Entry. Освен това Toyota предлага и Aygo x-cite с двуцветен лак магента и x-me с цианови акценти. Засега от Toyota не дават информация за цената и пазарния  старт на обновеното Aygo.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >