Toyota Aygo: сега с повече X


24
февр.
2018

Второто поколение на Toyota Aygo е на пазара от 2014 г. При това доста успешно: през 2017 г. близо 85 000 клиенти в цяла Европа са се спрели на дългата 3,45 метра градска бълха. Сега за автомобилния салон в Женева (8-ми до 18-ти март 2018 г.) Aygo ще получи фейслифт.

Обновлението на модела личи най-вече от по-големите фарове и триизмерната X-образна решетка на радиатора. Освен това от Toyota обещават по-добра управляемост, по-добра шумоизолация и по-висококачествено оборудване на вътрешното пространство. Серийно на борда е така наречената система „Safety Sense“, която включва техника за аварийно спиране (активна между 10 и 80 км/ч), както и асистент за запазване на пътната лента.

Както и досега Toyota Aygo ще се предлага само с един бензинов двигател. 1-литровият 3-цилиндров бензинов мотор е преработен и вече разполага със 72 вместо с 69 к.с. Максималният му въртящ момент е 93 нютонметра. Спринтът до 100 км/ч се взема за 13,8 секунди, а максималното темпо е 160 км/ч. Опционално се предлага и Eco-версия: тук четвъртата и петата предавка са с по-дълги предавателни отношения, има гуми с по-малко съпротивление на търкаляне, система Start-Stop и подобрена аеродинамика. Вредните емисии са 86 грама на километър.

Принципно се предлагат три нива на оборудване: x, x-play и x-clusiv. Допълнително има и Aygo x-play touch с климатик и 7-инчов тъчскрийн. Серийно Aygo x-clusiv включва 15-цолови алуминиеви джанти, частична кожена тапицерия на седалките, автоматична климатична инсталация и система Smart-Entry. Освен това Toyota предлага и Aygo x-cite с двуцветен лак магента и x-me с цианови акценти. Засега от Toyota не дават информация за цената и пазарния  старт на обновеното Aygo.

Още по темата

Card image cap
Honda Civic Si

22
ное.
2016

Card image cap
Нова муцуна за Giulietta

26
февр.
2016

Alfa Romeo прави фейслифт на Giulietta. Освен нова муцуна ще има и нов дизелов мотор със 120 к.с.

Card image cap

В последния брой:

Архив >