Новини » Toyota ще произвежда GT 86 само в продължение на 2 години

Toyota ще произвежда GT 86 само в продължение на 2 години

1703
2022

Toyota представи наследника на GT86 – неговото име е GR 86 и той е почти идентичен със Subaru BRZ. AUTO BILD ще ви даде информация.

Toyota ще произвежда GR 86 само 2 години

Toyota GR 86 е третият модел след GR Supra и GR Yaris на спортната марка на Toyota Gazoo Racing. За разлика от представения през 2020 г. посестрим модел Subaru BRZ, GR 86 ще се предлага в Европа. 

GR 86 вече може да се поръчва на цена от около 67 000 лв., а доставките ще започнат от лятото. Все пак заинтересованите трябва да побързат – GR 86 ще се произвежда само в продължение на 2 години.

GR 86 се различава само по детайли от BRZ

На външен вид GR 86 е почти идентичен с BRZ – единствено решетката и светлинният подпис се различават малко. Като цяло дизайнът на GR 86 е по-гладък – без силно изразени ръбове и кантове. 

Новите фарове са с формата на бадем и са по-малки. Решетката и бронята са изчистени и сдържани. Страничните вентилационни отвори са изпълнени при GR 86 като амбразури.

Задницата прилича много на тази на новата GR Supra. Сравнително класическите задни светлини и черната броня с ауспуховите тръби вляво и вдясно приличат на тези на BRZ. По отношение на размерите Toyota GR 86 се ориентира по своя предшественик.

Вътрешно пространство: дигитален кокпит със 7-инчов монитор

Отвътре GR 86 е идентичен с BRZ – Toyota също притежава дигитален кокпит. Неговият дисплей е 7 инчове, а централният монитор е с размер 8 инча. В сравнение с предшественика интериорът е загубил малко от спортния си чар.

Арматурното табло е с конвенционално оформление, а въртящите си се превключватели на климатика са класически. С новия си дизайн централната конзола изглежда по-зряла.

Двигател: преработен боксер с 234 к.с.

Естествено спортната Toyota отново ще е боксерен двигател. Същият автмосферен агрегат от BRZ – 2,4-литров 4-цилиндров с 234 к.с. и 250 Нм. Трансмисията е 6-степенна механична, а задвижването – задно. Опционално се предлага и 6-степенна автоматична предавателна кутия. Toyota обещава по-добра реакция на новия мотор.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ