Toyota ще прави камиони с горивна клетка


25
апр.
2017

Toyota и мобилността на бъдещето – японският автомобилен производител има сериозни позиции в тази връзка. Навремето те популяризираха хибридното задвижване с модела си Prius, а през 2015 с Mirai пуснаха и автомобил със задвижване с горивна клетка. Сега японците правят стъпка напред и показват задвижването от Mirai за тежкотоварни модели. Системата на задвижване ще даде възможност за безшумен и екологичен транспорт на стоки и товари. Край на шумните и пушещи камиони? Би било страхотно. Още през лятото на 2017 г. ще започнат първите тестове с концептуални тежкотоварни автомобили в пристанището на Лос Анджелис.

Камионът с горивна клетка ще разполага с 670 к.с. и максимален въртящ момент от 1800 нютонметра. Батерията е с капацитет 12 киловатчаса, а за динамичните характеристики засега няма информация. Toyota информира, че „ускорението на 36-тонния концептуален товарен автомобил е доста впечатляващо“. Пробегът на камиона ще бъде над 320 километра.

Наречените „Project Portal“ тестове в пристанището на Лос Анджелис се провеждат в сътрудничество с California Air Resources Board (CARB).

Още по темата

Card image cap
Новият Touareg почти без маскировка

2
юни
2017

VW тества третото поколение на Touareg с почти немаскиран прототип. SUV-ът ще бъде по-дълъг, но същевременно и по-лек

Card image cap
Бърза зарядна станция за електромобили на паркинг на „Кауфланд“

20
февр.
2017

Най-голямата търговска верига за бързооборотни потребителски стоки в България избра АББ да достави бърза зарядна станция за електромобили за най-новия магазин на компанията в страната

Card image cap

В последния брой:

Архив >