Новини » Toyota ще има 70 електрифицирани модела до 2025

Toyota ще има 70 електрифицирани модела до 2025

2004
2021

Към 2025 година Toyota ще бъде в състояние да предложи в гамата си над 70 електрифицирани автомобила в световен мащаб. Сред тях ще бъдат най-малко 15 изцяло електрически модела, захранвани с акумулаторни батерии (BEV).

В Европа това ще означава дял от над 70% на хибридните задвижващи системи към 2025 година, като над 10% от тях ще бъдат plug-in хибриди и повече от 10% ще се падат на моделите с нулеви емисии – както BEV електромобили, така и електрически модели с горивни клетки.

Новият Toyota bZ4X Concept е най-новият етап в развитието на Toyota по пътя към постигане на целта за нулеви емисии, започнало преди повече от 20 години с премиерата на първото поколение на Prius – първият в света серийно произвеждан хибриден електрически автомобил. Оттогава Toyota непрекъснато разширява границите и темпа на електрификацията на автомобилите, постигайки все по-голяма ефективност на своята хибридна технология и реализирайки нови възможности с разработката на plug-in хибридни електрически модели и електрически модели с водородни горивни клетки. Към момента Toyota е реализирала на световните пазари над 17 милиона електрифицирани автомобила, предотвратявайки отделянето в атмосферата на около 140 милиона тона CO2. В периода от 2010 и 2019 година технологиите за електрификация дадоха възможност на Toyota да намали с около 22% общите CO2емисии в своите автомобили в световен мащаб.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин