Toyota участва активно в A-сегмента в Eвропа


5
мар.
2021

Нов модел ще продължи присъствието на Toyota като достъпен базов автомобил

Използването на платформата GA-B ще осигури познато поведение на пътя, управляемост, безопасност и ползи по отношение на дизайна

Годишното производство на базирани на GA-B модели ще нарасне до 500 000броя, за да се гарантират икономии от мащаба

Задвижването с двигател с вътрешно горене ще поддържа модела достъпен

Toyota обяви своята ангажираност към важния за Европа A-сегмент с потвърждението че ще бъде произвеждан трети модел на базата на платформата GA-B.

Моделът, чието представяне предстои, ще играе ролята на базов за Toyota и ще запази ключовите си характеристики, осигуряващи му достъпност. 

Разработката на нови платформи от Toyota, обединени във философията наречена  Toyota New Global Architecture, TNGA осигурява значителни подобрения по отношение на пътно поведение, управляемост, безопасност и дизайн за цяла серия от нови модели. Например, новият Yaris, който е базиран на платформата GA-B, е много добре приет от европейските клиенти със своята динамична стилистика, страхотна компановка, изключително ефективно, но и отзивчиво  реагиращо на желанията на водача хибридно задвижване, отлична динамика на пътя, както и водеща за класа безопасност.

Следващият модел, който ще използва платформата GA-B е новият Yaris Cross, който ще бъде представен по-късно през тази година. Заедно, Yaris, Yaris Cross и новият модел от А-сегмента се очаква да осигурят годишно производство на базираните на GA-B продукти от над 500 000в Европа. 

Достигането на обема ще помогне за осигуряване на икономии от мащаба на ефективното по-голямо като обемпроизводство – ключов фактор за осигуряване на достъпността на моделите от A-сегмента, който клиентите на тези автомобили изискват. 

Също толкова важен е изборът на задвижване. В момента, A-сегментът е силно доминиран от продукти задвижвани от двигатели с вътрешно горене, илюстриращи факта че бюджетът е от ключово значение при взимането на решение на покупка – пазарните анализи за перспективите показват че това съчетание ще продължава да е основно, особено в случаите когато финансовата достъпност е доминиращ фактор.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >