Toyota пусна тийзър на още по-наточен GR Yaris

1101
2022

С GR Yaris Toyota има в гамата си много спортен малък автомобил. Сега вероятно ще се появи още по-наточен вариант. Вижте тийзъра!

Има нова информация относно най-наточения вариант на GR Yaris. Toyota публикува многообещаващ тийзър и ще покаже автомобила на 14-ти януари 2022 г. по време на изложението Tokyo Auto Salon. Макар и на снимката светлината да е доста слаба, все пак от автомобила се виждат някои елементи: преден капак с вентилационни отвори, голямо задно крило и притежаваща нов дизайн предна броя със сплитер.

Вероятно се касае за същия автомобил, тестван от Toyota през септември 2021 г. на пистата Нюрбургринг. При това японците се бяха отказали от всякаква маркировка и въртяха обиколки с потентния „мъник” на Нордшлайфе.

Ако това е била серийната версия, то клиентите ще се радват на допълнителни вентилационни отвори на предните калници и на специални джанти. Те са разработени за тунингованата версия на Y aris и наподобяват на тези на автомобила от Льо Ман TS050 и на GR010.

Toyota може да пусне лимитиран специален моде

Какво ли смята да прави Toyota с този наточен GR Yaris? Възможно е това да бъде лимитиран специален модел, който Toyota да оборудва като GRMN („Gazoo Racing Meister of Nürburgring“).

Лимитираният GRMN би могъл да разполага с 300 к.с.

Ако това се оказа специален модел, то е нормално да се очаква увеличение на мощността. 1,6-литровият турбо 3-цилиндров мотор на GR Yaris разполага с 261 к.с., като освен това е оборудван с двойно задвижване и механична скоростна кутия.

Според японски медии е възможно от Toyota да изтръгнат от агрегата дори 300 к.с., като в този случай заради редуциране на теглото е възможно да отпаднат задните седалки. Вероятно е евентуално хибридно решение с електрическа задна ос, а параметрите на двигателя с вътрешно горене да останат същите.  

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин