Новини » Toyota пуска версия GR SPORT на малкия SUV Yaris Cross

Toyota пуска версия GR SPORT на малкия SUV Yaris Cross

3108
2022

Toyota разширява гамата на компактния SUV Yaris Cross с представянето на новото ниво на оборудване GR SPORT, вдъхновено от постиженията на TOYOTA GAZOO Racing, осигурил множество спечелени титли на Toyota в световните шампионати. С ексклузивни промени по  външността и окачване с променени настройки в името на по-директно и по-отзивчиво управление, Yaris Cross GR SPORT дава възможност на модела да създаде излъчване, привличащо по-широк кръг клиенти, следвайки успеха на утвърдените серии на моделите Corolla, Toyota C-HR и Yaris GR SPORT.

На улицата новият Yaris GR SPORT се отличава с новите си 18-цолови джанти с 10 спици. Спортните щрихи включват също и нов заден дифузьор и предна hot stamp решетка, решена в черен пиано лак и с дискретна емблема GR. Предлага се в двуцветен вариант, добавящ контрастен черен покрив и колонки.

В интериора, предните спортни седалки са с нова тапицерия с червени шевове; подобни силно открояващи се шевове са използвани и за облицовката на волана и скоростния лост. Налични като опция са и черните Premium GR SPORT перфорирани седалки Ultrasuede, с тапицирани с подобие на кожа странични опори. 

Логото на GR е ярко изразено на видно място върху предните облегалки за глава, бутона за стартиране на двигателя, комбинирания уред и волана, към това се добавят и специфични за GR SPORT вложки в сребристо покритие във вратите и арматурното табло.

Yaris Cross GR SPORT се задвижва от високоефективния трицилиндров, 1,5-литров двигател, част от системата Toyota Hybrid Dynamic Force. Благодарение на конструкцията с дълъг ход на буталото, горивния процес с висока скорост, високата степен на сгъстяване от 14:1 и др., този агрегат постига изключително високия коефициент на полезно действие от 40%. Yaris Cross GR SPORT е проектиран да бъде на едно ниво по отношение на емисиите на CO2 и разхода на гориво с нивата на оборудване Yaris Cross Elegant и Adventure.

Представен на пазара през 2021 г., Yaris Cross е един от най-добре продаваните модели на Toyota в Европа с продажби от повече от 77 000 броя през първата половина на 2022 г., осигурявайки си дял в B-SUV сегмента от 7,7% и 48% дял от гамата на Yaris за същия период. Предварителните продажби на новия Yaris Cross GR SPORT в Европа ще започнат през третото тримесечие на 2022 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин