Toyota произвежда перфектното лондонско такси


28
окт.
2017

Заради предстоящите Олимпийски игри в Токио през 2020 г. и очакваните туристи, Toyota показа на Tokyo Motor Show своя модел на такси „JPN Taxi“.

На същото място Toyota представи още през 2013 г. студията „JPN Taxi“ (JPN за Япония). Четири години по-късно следва почти непроменената версия. Външността на модела прилича много на известните лондонски таксита. Но качването е лесно, като също така можете да превозвате и инвалидни колички. Лявата задна врата на JPN Taxi (в Япония това е страната на пътника до водача) е плъзгаща се. Нейните размери: 72 сантиметра широчина и 1,30 метра височина. Багажникът е с вместимост 401 литра – в него можете да разполагате хоризонтално куфарите. От дясната врата – зад водача – вратата е нормална.

В JPN Taxi водачът разполага с отлична видимост – заради формата на предните колони. Освен това автомобилът е оборудван с типичните за Япония странични огледала на калниците.  На голям монитор се показва маршрутът, както и разходът за пътуването – екранът е в полезрението и на пасажерите. Серийното оборудване включва шест въздушни възглавници  и системата за безопасност „Safety Sense“ на Toyota. Тя включва предупреждение от евентуален сблъсък с разпознаване на пешеходци и асистент за запазване на пътната лента.

За задвижването се движи хибридна система с 1,5 литров двигател и течен газ. Разходът според Toyota? 5,2 литра на 100 километра. JPN Taxi ще се предлага само в Япония, а стартовата цена е от 49 000 лв. Месечно Toyota възнамерява да продава по 1000 JPN Taxi.

oyota

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >