TOYOTA представя новия CROWN

1507
2022

Първата версия на новия Crown е кросоувър и ще бъде пуснат през есента на 2022 г. в Япония

  • Обновеният Crown наследява ДНК-то на своите предшественици и въвежда иновации отвъд границите, като дава заявка да се превърне във флагман за нова ера. Четирите предложения ще задоволят разнообразните нужди и ценности на клиентите с различен темперамент и начин на живот.
  • Новият Crown (тип кросоувър) е иновативен автомобил, който съчетава седан и SUV и притежава нови качества, неограничени от конвенционалните концепции.
  • Мощен стил с колела с голям диаметър и семпъл, висококачествен дизайн.
  • Лесно и удобновлизане и излизане в купето, както и висока видимост за водача. Интериорният дизайн и просторната каросериятапревръщат всяка седалка в първокласна позиция.
  • Използват се два вида задвижващи агрегати с индивидуални характеристики. Новоразработената 2,4-литрова турбо хибридна система осигурява мощно, но комфортно возене, докато серийната паралелна хибридна система, която е еволюирала през годините, осигурява висококачествено и гладко возене.

Crown направи своя първи дебют през 1955 г. като първия пътнически автомобил за масово производство на Toyota, създаден със собствена вътрешна технология. ДНК-то на „иновации отвъд границите“, довело до създаването на първия независимо разработен луксозен автомобил в ранния следвоенен период, става емблематично за всеки следващ модел Crown през последните 67 години, винаги преследвайки нови ценности, които са една стъпка изпреварил времето.

При проектирането на новия Crown, екипът за разработка внимателно преразгледа какво е „Crown“ и в резултат на преследването им на идеята „Crown за нова ера“, те създадоха четири напълно нови модела. Кросоувърът въвежда нов стил, съчетаващ седан и SUV;Sportосигурява вълнуващо спортно шофиране и лесно управление; Седанът е с нов дизайн,а Комбито предлага функционалности простор. Новата серия ще бъде представена в около 40 държави и региони.

Новият кросоувър Crown

Визия

1.Обновеният Crown идва с визия излъчваща висококачество и минималистичен дизайн

Екстериорен дизайн

Стилният, подобен на купе силует е комбиниран с издигнат стил, който предава усещане за сила, постигайки както плавност, така и динамика и изразявайки напълно нова форма на водещ автомобил за нова ера.

Фаровете и задните светлини, свързани отляво надясно в една права линия, и страничният изглед, който изразява изтънченост, без да разчита на характерни линии, се комбинират, за да създадат прост, но изискан и внушителен дизайн.

Гуми с голям диаметър, разчупват конвенционалната идея за седан. Чрез прилагане на иновации към структурата на каросерията, за да създадем долна част, която се простира навън близо до страните на каросерията и внимателно изследване на баланса на пространствата между каросерията и гумите, създадохме мощен стил, който не е нито седан, нито SUV с усещането за стабилност, типично за повдигнат седан.

Вътрешен дизайн

Хоризонталното интегриране на дисплея и операционното оборудване създава функционално оформление, което може да се управлява интуитивно от всяка седалка. Обгръщащата се форма от арматурното табло до вратите също дава усещане, че всички седалки са специални, което позволява на водача да се съсредоточи върху шофирането и осигурява комфорт за пътниците.

Прецизното внимание към всеки интериорен детайл, включително непретенциозните и приветливи декорации на WARM STEEL, атрактивен и удобен скоростен лост, комфортни седалки с уникална тапицерия, създаващи усещане за сигурност и цялостно изпълнение на интериора, което осигурява простор, лукс и качество.

Цветово изпълнение

По отношение на цветовете на каросерията, новоразработените „PreciousBronze“ и „PreciousRay“, както и други отличителни двутонни цветове са специално подбрани, за да изразят трансформацията на новият Crown. Общо 12 цветови комбинации на каросерията и четири цветови комбинации на интериора предлагат широка гама от вариации.

2. Безпроблемното и достойно шофиране и удобното пътуване се превръщат във флагман на Toyota

2,4-литрова турбо хибридна система

Хибридната система, която съчетава вграден 4-цилиндров турбо двигател, който произвежда мощен въртящ момент дори при ниски обороти, най-новото електрическо задвижване eAxle, което осигурява висок въртящ момент, и новоразработена биполярна никел-водородна батерия са комбинирани за първи път от Toyota. Хибридната система реагира линейно на действието на педала на газта от водача, създавайки усещане за удобно шофиране и ускорение.

2,5-литрова серийна паралелна хибридна система

КросоувърътCrown е оборудван с оптимизирана, високоефективна хибридна система и новоразработена биполярна никел-водородна батерия, постигайки водеща в класа икономия на гориво и безшумност и допълнително подобрявайки висококачественото и гладко шофиране, с което Crown се отличава.

Новоразработена платформа

По-високата позиция на сядане и колелата с голям диаметър, прави влизането и излизането в и от автомобила по-лесно и позволява отлична видимост. Осигурено е допълнително пространство над главата и отпред и отзад, за да се създаде комфортно вътрешно пространство с усещане за първа класа.

Докато дизайнът дава приоритет на лекотата на влизане и излизане и удобното шофиране, платформата TNGA осигурява лека и добре балансирана каросерия с висока твърдост. Използването на подпори McPherson отпред и многораменно окачване отзад също позволява солидна стабилност на права линия, характерна за Crown, пъргавина, усещане за плоскост и отлична видимост. Всички тези характеристики, заедно с плавно возене с минимални вибрации, са преследвани, за да се постигне ниво на комфорт, което ви кара да искате да останете в колата за дълго време.

3. Съвременните системи за безопасност и асистенти за помощ на водача осигуряват спокойно и удобно шофиране.

Toyota Safety Sense

Toyota Safety Sense*2, най-новият пакет за активна безопасност с усъвършенствани и подобрени функции, е стандартен за всички нива на Crown. Диапазонът от ситуации, на които може да реагира, е разширен още повече, осигурявайки комфортно и сигурно шофиране.

Toyota Teammate

Новият Crown е оборудван с Toyota Teammate, набор от технологии за подпомагане на водача. AdvancedDrive*3 (поддръжка по време на задръствания), който поддържа безопасно шофиране в задръствания, AdvancedPark*3 (с дистанционна функция), който автоматично паркира и излиза от паркомясто в различни ситуации на паркиране и може да се управлява дистанционно, както и други функции за удобство и безопасност.

*1 Оборудванията, различниот CROSSOVER RS „Advanced“, CROSSOVER G „Advanced/коженпакет“и CROSSOVER G „Advanced“ сапланиранидабъдатпроизведениследянуари 2023 г.

*2 Подробностиза Toyota Safety Sense на New Crown (типкросоувър) можетеданамеритетук. https://toyota.jp/crown/ft/safety/#safetyFeature02

*3 Подробностиза Toyota Teammate Advanced Drive (поддръжкапризадръствания) и Advanced Park (сдистанционнафункция) можетеданамеритетук. https://toyota.jp/crown/ft/safety/#safetyFeature01

*4 Видео от световната премиера може да намерите тук. Video: All-New „Crown“ World Premiere | Toyota | Global Newsroom | Toyota Motor Corporation Official Global Website

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин