Toyota представи опонента на Juke

0203
2016

На изложението в Женева Toyota показва готова за серийно производство версия на С-HR. Кросоувърът ще бъде достоен конкурент на успешния Nissan Juke – само че е с по-сдържан дизайн и прави впечатление на по-спортен благодарение на трите си врати и линията на покрива а ла купе. Екстериорното оформление е близко до това на представения в Париж през 2014 г. прототип. Спортно трябва да бъде и пътното поведение – благодарение на ниския център на тежестта. Освен това Toyota обещава директно кормилно управление и комфортно окачване.

През 2014 г. Toyota представи концепцията С-HR в Париж – серийната версия се доближава до нея.

През 2014 г. Toyota представи концепцията С-HR в Париж – серийната версия се доближава до нея.

Платформа и задвижване от Prius

Технически колата е базирана на платформата TNGA, която е използвана и от Prius. Освен платформата С-HR (съкращението идва от Compact High Rider) използва и други агрегати от Prius, тъй като ще бъде предлаган и като хибрид. Наред с електромотора машината „приема“ и 1,8-литровия бензинов двигател със 122 к.с. Алтернатива ще бъде познатият от Auris 1,2-литров турбоагрегат със 115 „коня“. Клиентите ще могат да избират между 6-степенна ръчна трансмисия и безстепенна автоматична. Топмоторизацията ще бъде 2-литрова бензинова, която ще може да бъде комбинирана само с автоматик. Дизел засега не се предвижда.

LED-светлини и серийни асистиращи системи

LED-светлините и асистиращите системи като предупреждение за сблъсък и автоматични дълги светлини ще бъдат серийни.

LED-светлините и асистиращите системи като предупреждение за сблъсък и автоматични дълги светлини ще бъдат серийни.

Toyota оборудва малкия SUV с LED-светлини и обещава високи технологии. По отношение на асистиращите системи японците са доста щедри: системата Toyota Safety Sense с предупреждение за сблъсък, асистент за следене на лентата, разпознаване на пътни знаци и автоматични дълги светлини ще бъде серийна. Вероятно продажбите ще започнат в края на 2016 г. Все още компанията не дава данни за цените, но вероятно те ще бъдат близки до тези на Juke.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин