AUTO BILD България / Toyota представи опонента на Juke

Toyota представи опонента на Juke


2
мар.
2016

На изложението в Женева Toyota показва готова за серийно производство версия на С-HR. Кросоувърът ще бъде достоен конкурент на успешния Nissan Juke – само че е с по-сдържан дизайн и прави впечатление на по-спортен благодарение на трите си врати и линията на покрива а ла купе. Екстериорното оформление е близко до това на представения в Париж през 2014 г. прототип. Спортно трябва да бъде и пътното поведение – благодарение на ниския център на тежестта. Освен това Toyota обещава директно кормилно управление и комфортно окачване.

През 2014 г. Toyota представи концепцията С-HR в Париж – серийната версия се доближава до нея.

През 2014 г. Toyota представи концепцията С-HR в Париж – серийната версия се доближава до нея.

Платформа и задвижване от Prius

Технически колата е базирана на платформата TNGA, която е използвана и от Prius. Освен платформата С-HR (съкращението идва от Compact High Rider) използва и други агрегати от Prius, тъй като ще бъде предлаган и като хибрид. Наред с електромотора машината „приема“ и 1,8-литровия бензинов двигател със 122 к.с. Алтернатива ще бъде познатият от Auris 1,2-литров турбоагрегат със 115 „коня“. Клиентите ще могат да избират между 6-степенна ръчна трансмисия и безстепенна автоматична. Топмоторизацията ще бъде 2-литрова бензинова, която ще може да бъде комбинирана само с автоматик. Дизел засега не се предвижда.

LED-светлини и серийни асистиращи системи

LED-светлините и асистиращите системи като предупреждение за сблъсък и автоматични дълги светлини ще бъдат серийни.

LED-светлините и асистиращите системи като предупреждение за сблъсък и автоматични дълги светлини ще бъдат серийни.

Toyota оборудва малкия SUV с LED-светлини и обещава високи технологии. По отношение на асистиращите системи японците са доста щедри: системата Toyota Safety Sense с предупреждение за сблъсък, асистент за следене на лентата, разпознаване на пътни знаци и автоматични дълги светлини ще бъде серийна. Вероятно продажбите ще започнат в края на 2016 г. Все още компанията не дава данни за цените, но вероятно те ще бъдат близки до тези на Juke.

Още по темата

Card image cap
Mégane като седан: малкият Talisman

13
юли
2016

В ролята на наследник на Fluence Renault пуска Megane като седан

Card image cap
Pagani Huayra BC: гръмовен тътен за рекорда на Нюрбургринг

22
окт.
2016

Pagani Huayra иска да подобри рекорда на Нюрбургринг и го раздава много гръмогласно при тренировките

Card image cap

В последния брой:

Архив >