Toyota представи най-спортната версия на RAV4

1910
2022

Toyota добавя ново, по-спортно измерение в гамата на RAV4 с представянето на новите GR SPORT версии. След успешното внедряване на нивата GR SPORT в други моделни линии, сред които Yaris, Yaris Cross, Corolla, C-HR и Hilux, RAV4 се сдобива с нов стилистичен пакет и промени, свързани с динамичната управляемост, които ще резонират с вкусовете на клиентите, предпочитащи автомобил с по-рязък и изострен характер.

Новата версия е налична както за хибридните електрически, така и за plug-in хибридните електрически версии с интелигентно задвижване на всички колела (AWD-i), и черпи стилистичното си вдъхновение от множеството успехи на TOYOTA GAZOO Racing в световния шампионат.

Промените при GR SPORT не са по техниката, а са дизайнерски – например добавянето на черни облицовки на калниците в пиано лак, странични лайсни и облицовка на задната врата. Предната част се отличава с по-ярко изразени рамки на светлините за мъгла със същия черен G-образен контур като този на решетката. Към това се добавят нови предни спойлери – завършени в тъмно сребристо при хибридния модел, с различен дизайн, съответстващ на задвижването, и  бронзово сиво при plug-in хибридния вариант. Дискретна GR емблема на предната решетка и задната врата обозначава това по-спортно ниво.

Новият RAV4 GR SPORT е първият модел, който разполага с алуминиеви джанти, обработени с помощта на нова, ултрапрецизна техника на изрязване. 19-инчовите колела, монтирани като стандартно оборудване, имат лъскаво лаково черно покритие с фини, ярки, машинно обработени детайли на ивици, които подчертават техния солиден дизайн с пет двойни спици.

Интериор

Динамичният, но същевременно изискан външен вид се пренася и в интериора, където спортните предни седалки са завършени с „тактилна“ тапицерия с ефект на велур с опори от синтетична кожа – материали, които не съдържат животински продукти. Облегалките за глава са щамповани с ефект „черно върху черно“ с логото на GR, а контрастите са подчертани със сребристи шевове на седалките, волана, лоста за режимите на трансмисията и с метални декоративни акценти по вратите и волана. Логото GR е изобразено и върху стелките и волана.

Новите модели се предлагат стандартно с новата мултимедийна система с 10,5-инчов дисплей с висока разделителна способност и персонализиран 12,3-инчов дигитален комбиниран уред за водача, които са ключови елементи в актуализацията на RAV4 за моделната година 2023.

По-спортният външен вид се допълва от допълнителни промени в окачването за модела GR SPORT. Очаква се новите по-стегнати пружини и настройки на амортисьорите да осигурят на  RAV4 GR SPORT по-добра управляемост.

Новите RAV4 Hybrid GR SPORT и RAV4 Plug-in Hybrid GR SPORT ще бъдат налични в Европа през четвъртото тримесечие на 2022 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин