Новини » Toyota потвърди премиерата на новия Aygo X

Toyota потвърди премиерата на новия Aygo X

0510
2021

Днес Toyota потвърди предстоящата премиера на изцяло новия Aygo X – кросоувър модела на компанията в A сегмент. Допълнението „X“, което се произнася като „cross“ („крос“ от кросоувър), в името отразява неговата принадлежност към нарастващата гамата от кросоувър предложения на Toyota. Означението „X“ продължава емблематичния дизайн на модела, чието начало е поставено с второто поколение на Aygo през 2014 г. От 2005 г. Aygo е най-достъпният продукт в гамата на Toyota, който се цени високо от потребителите, заради своя младежки и забавен характер.

При разработката на напълно новия Aygo X, Toyota взима решение да заложи на изцяло вътрешнофирмен проект, като представи първото цялостно моделно обновление, планирано, разработено и произвеждано в Европа в развойния център на Toyota Motor Europe. 

Най-новият компактен автомобил в гамата на Toyota използва основата на успешната платформа GA-B на Toyota New Global Architecture, представена за първи път при новия Yaris – европейски „Автомобил на годината 2021”, както и при представения наскоро напълно нов Yaris Cross.

Разработенен в Европа за европейските клиенти, развойният екип, работещ върху новия Aygo X, изследва задълбочено настоящето и бъдещото развитие на жизнената среда в градовете и крайградските райони в Европа, за да предостави на потребителит уникален за А сегмента, самоуверен компактен кросоувър, който ще се произвежда в завода на Toyota Motor Manufacturing в град Колин, Чехия.

Изцяло новият Aygo X ще бъде представен в началото на месец ноември.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ