Toyota е използвала 100% възобновяема енергия за дейността си в Европа за 2019

1601
2020

Toyota Motor Europe (TME) днес обяви, че през 2019 г. е успяла да постигне използване на 100% възобновяеми източници на електроенергия във всички свои европейски дейности, сгради и съоръжения. Европейските дейности на Toyota включват 9 производствени предприятия, 14 складови центъра за резервни части, 7 логистични центъра за превозни средства, 29 национални компании за маркетинг и продажби (NMSCs), централният офис на TME и офиси на клоновете му, както и технически център на Toyota с общ обем на потреблението на електроенергия в размер на около 500 гВтч.

„Преминаването към 100% възобновяеми източници на електроенергия за изпълнение на нашата дейност в Европа е значителна стъпка към изпълнение на целите на нашата екологична програма Environmental Challenge 2050“, заяви д-р Йохан ван Зил, Президент и изпълнителен директор на Toyota Motor Europe.

„Устойчивият характер на нашите дейности в европейски мащаб е много важен фактор, който трябва да бъде налице, ако искаме гражданите и потребителите да продължат със своята подкрепа за Toyota. Благодарение на пазарния успех на нашите хибридни електрически модели, ние сме на път да изпълним успешно нашите цели по отношение на емисиите на CO2 за нови превозни средства в Европа, но когато става въпрос за опазване на околната среда, ние предприемаме цялостен, 360-градусов подход и целим да постигнем много повече от ограничаването на автомобилните емисии.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин