Tonale – първата стъпка на Alfa Romeo към електрическото бъдеще

0902
2022

Alfa Romeo Tonale вече е тук – с 275 к.с. от Plug-in-хибридно задвижване компактният SUV ще радва едновременно зелените и спортни сърца!

Три години след появата на студията: Alfa Romeo представи в Милано серийната версия на Tonale. Компактният SUV е третият модел в портфолиото след Giulia и Stelvio и първият с Plug-in-хибридно задвижване (275 к.с.). Така Tonale е първата стъпка към електрическото бъдеще на марката.

Alfa Romeo Tonale ще се появи на пазара през юни 2022 г., а цените ще стартират от около 60 000 лв. AUTO BILD разгледа отблизо новият Tonale!

На външен вид серийното Tonale прилича на студията

Alfa Tonale е силно ориентирана по показаната на автомобилния салон в Женева 2019 г. студия. Най-големите разлики са конвенционалните странични огледала вместо камери, както и дръжките на вратите. Иначе приликата е поразителна. Предницата гледа със сърдити матрични LED-фарове (серийни), които с трите си U-образни елемента напомнят на Brera, RZ/SZ и компания.

Радиаторната решетка Scudetto с емблемата в капака категорично ни показва, с коя марка си имаме работа. Големият вентилационен отвор в долната част на бронята цитира Giulia и Stelvio. Бляскавите черни елементи по калниците и броните изглеждат шик, но едва ли ще предпазват от драскотини.

По отношение на джантите ще има между 17- и 20-цолови, при което най-малките ще са стоманени. Задницата е украсена от преминаваща през цялата широчина на автомобила светлинна ивица с надпис  Tonale в средата.

Размери

Дължина: 4528 мм
Широчина: 1835 мм
Височина: 1604 мм
Междуосие: 2636 мм
Обем на багажника: 500 л

Вътрешно пространство с конфигуриращ се дигитален кокпит

Кокпитът притежава типичния за Alfa изглед и ни показва някои новости. Така зад мултифункционалния волан ни очаква 12,3-инчов дигитален кокпит (сериен), който с формите си наподобява класическите уреди на Alfa. На арматурното табло има 10,25-инчов монитор на инфотейнмънт системата (сериен). Той използва системата за гласови команди Alexa и може да бъде управляван дистанционно чрез приложението Alfa Romeo.

Отделни бутони има за регулиране на динамиката и климатичната инсталация. В ценовата листа има четири линии на оборудване:  „Super“, „Sprint“, „T.I.“ и „Veloce“, с които Tonale става или луксозен, или спортен.

Багажник с вместимост 500 литра

Изненадващо е мястото в багажника и на втория ред. Пространството за коленете и главите на пасажерите с ръст до 1,85 метра е щедро, което не се разбира от само себе си в този автомобилен клас. За съжаление все пак усещането за простор не е щедро – заради скосената линия на покрива.

Затова пък вместимостта на багажника е съвсем прилична – 500 литра.

Plug-in-хибрид с 275 к.с. като топмоторизация

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин