Toзи Duster изглежда по-брутално от тунингована G-класа (ВИДЕО)

0401
2021

По принцип „специалитет“ на Prior Design са луксозните модели. Lamborghini, Rolls-Royce, Porsche… бащата на „раздувките“ и шеф на компанията Андреас Безлек се справя с всички тях. Доказателство е и последният му проект, който малко „бяга“ от шаблона, в който сме свикнали да виждаме фирмата. И именно това е интересното: Белзек е подготвил комплект „раздувки“ за Dacia Duster!

ВИЖТЕ ЦЕНИТЕ НА УПОТРЕБЯВАНИТЕ DACIA DUSTER

Самият Белзек разкрива, че „напомпаният“ Duster бил замислен на шега. В началото на ноември 2020 г. той публикува видео с някои скици (вижте по-долу) как може да изглежда подобен проект. Серийно производство на тунинг компонентите изобщо не е планирано.

Този Duster прилича повече на състезателен автомобил, отколкото на SUV

Но положителните реакции на потребителите тласкат нещата в нова посока. Скиците изглеждат повече от брутално. С невероятните „раздувки“, огромни брони и изпускателна система с две тръби, Duster прилича повече на състезателен автомобил, отколкото на SUV. Екстремното „сваляне“ на каросерията кара колелата да изпъкват. В допълнение, Prior Duster разполага с множество фини детайли като черен кръст във вътрешната част на задните светлини или карбонови детайли.

Серийните брони са интегрирани в бодикита, което намалява разходите. Представените тук карбонови части вероятно ще бъдат направени от стъклопласт (GRP) при версията за серийното производство.

Тунинг на цени на Dacia

Благодарение на положителната обратна връзка, комплектът за външен тунинг ще влезе в производство, но с леки промени. Във версията си за клиентите Prior Duster няма да бъде толкова широк и толкова нисък, тъй като трябва да получи одобрение за движение по обществените пътища. Малко вероятно е и ролбарът да влезе в серийно производство. Разбира се, вълнуващият въпрос при нискобюджетния Duster е колко ще струва тунингът. Защото който си купува Dacia, вероятно няма да иска да похарчи огромни суми за доработки. Белзек очаква тунингованият Duster да струва около 40 000 лева – което е възможно благодарение на ниската базова цена на модела – 24 030 лв.

Голям дифузьор, двутръбна ауспухова система, „раздути“ калници: нито една Dacia Duster не е изглеждала толкова брутално!

Цената на външния тунинг кит без боядисване ще бъде около 6000 лева. За фирмения Duster Белзек обмисля смяна на двигателя – така че автомобилът да разполага с отговаряща на външността мощност. Освен това в Prior Design обмислят офроуд тунинг с „рошави“ гуми и фарове на покрива. И двата комплекта трябва да бъдат на пазара през 2021.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин