/ Toзи шикозен Mercedes CLC 180 Kompressor на 92 хил. км е обявен за продан

Toзи шикозен Mercedes CLC 180 Kompressor на 92 хил. км е обявен за продан

Наличието на добра сервизна история прави всяка оферта за покупка на автомобил на старо значително по-атрактивна. Ето защо си заслужава да огледате по-внимателно този Mercedes CLC 180 Kompressor, който в момента се предлага в eBay – и разполага с безупречно попълнена сервизна книжка и сертификат за употребяван автомобил

Винаги ли при покупка на автомобил трябва да избираме между готино или надеждно? Определено не! Както доказва този Mercedes CLC 180 Kompressor, обявен за продажба в eBay. Моделът на Daimler изглежда страхотно и очаква новия си собственик със сертификат за употребяван автомобил и сервизна книжка.

За нас „германецът“ е изключително атрактивен, тъй като е във версия C 180 Kompressor – т.е. със същия двигател като легендарната С-класа от нашия ултрадълъг продължителен тест, изминала 500 000 километра.

Какво се казва в обявата

Първото нещо, което хваща окото, е, че предишният собственик е отделил сериозно внимание на екстериора. Боядисаните в черно джанти и затъмнените стъкла пасват идеално на автомобила. Освен това Benz-ът разполага и с 16-цолови зимни гуми с джанти.

Mercedes-ът прави добро впечатление не само отвън. Интериорът също изглежда перфектно.

Споменатият сертификат за употребяван автомобил е от 2019 г. Автомобилът е с пълна сервизна история. Според информацията на продавача последното обслужване е извършено през февруари 2023 г. Гумите и спирачките били почти нови. Да не забравяме и пробега – само 92 000 километра. Оглед на Mercedes-a с мощност 143 к.с. е възможен по всяко време – в германския град Волфенбютел, разположен близо до Брауншвайг.

Какво трябва да знаем за употребяваните Mercedes-и като този

Въпреки доброто цялостно впечатление, въпросният Mercedes CLC 180 Kompressor, следва задължително да бъде проверен щателно преди покупка. При оглед автомобилът трябва да отговаря на описанието в обявата, т.е. достоверността на информацията от продавача следва да бъде проверена.

Километражът на автомобила отчита малко под 92 000 километра.

Каросерията трябва да бъде в безупречно състояние – а техниката да функционира безпроблемно. Обявеният пробег следва да съответства на износването на волана и педалите. В крайна сметка Benz-ът не трябва да демонстрира слабости по време на тест драйв – особено такива, чието отстраняване би довело до високи ремонтни разходи. Ако не сте „техничар“, най-добре запазете час за проверка на автомобила при експерт или доведете такъв със себе си.

Пистовият ремък се оказа причината за края на нашия продължителен тест на C 180. Ангренажната верига също трябваше да бъде сменена. Макар че и двата компонента дефектираха при доста голям пробег, по-добре ги сменете, за да се застраховате. Като цяло окачването е здраво. Автоматичната трансмисия, макар и по-удобна от ръчната, следва да бъде тествана малко по-внимателно – и трябва да се информирате какви грижи е положил продавачът за нея.

Типично за Benz: дори и най-шикозният модел не бива да бъде лишен от практични таланти.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин