Новини » Toва 911 GT3 Touring вдига летвата!

Toва 911 GT3 Touring вдига летвата!

0606
2022

Цветът винаги е бил определяща компонент от философията на Porsche. Цялата фирмена гама от най-ранния модел 356 с въздушно охлаждане до най-новия изцяло електрически Taycan е изпъстрена от смела и разнообразна палитра, която позволява на дизайнерите и фирмените клиенти да изразят своята страст и индивидуалност по най-добрия начин. Но може би никога досега това не е било толкова въздействащо и очевидно, колкото при дебютиралия наскоро Porsche 911 Speedster – изключителен автомобил на мечтите, вдъхновен от родословното дърво на Porsche и материализиран от експертите в Porsche Exclusive Manufaktur.

Специфичният петролно зелен цвят има дълга съвместна история с Porsche, която датира още от най-ранните модели 911. Самият Фери Порше винаги е подчертавал, че служебните му автомобили са боядисвани единствено по този начин в няколко фини и елегантни нюанса, като Oakgreenmetallic, Olivegreen, Emeraldgreenmetallic или Brewstergreen. Тази традиция е продължена и до днес от д-р Волфганг Порше, като част от колите в личната му колекция са боядисани в същите цветове, предпочитани от баща му преди повече от половин век. Всъщност точно един от тези автомобили вдъхновява създаването на специалния Speedster.

При едно от посещенията си в музея на Porsche, бъдещият собственик вижда впечатляващото Porsche 993 Turbo S, което д-р Порше все още обича да кара по планинските пътища на Гросглокнер в Австрия. За него боядисаният в Code 22B Brewstergreen автомобил е любов от пръв поглед и се превръща в истинска мания по тази рядка и фина цветова схема. „Аз не съм голям любител на металиците и без колебание се обърнах към Brewster, тъй като е много по умерен“, обяснява той. „От определена гледна точка изглежда почти черен, но при добра светлина, зеленото започва изпъква.“

Много от клиентите (както в конкретния случай) не се задоволяват с широката гама от серийни цветове и опции и търсят начин да подчертаят още по-ясно собствената си индивидуалност и начин на живот. Тогава обикновено се обръщат към Porsche Exclusive Manufaktur, които предлагат повече от 100 допълнителни цвята за 911, а самият спектър, разбира се преди това е одобрен специалистите на Porsche. С новите си опции Paint to Sample и Paint to Sample Plus, Porsche Exclusive Manufaktur разширява гамата от специални екстериорни цветове за всички серийни модели.

Така се появява специалният 911 GT3 Touring, чийто собственик дава пълна творческа свобода на фирмата за по-нататъшни експерименти както отвътре, така и отвън. В резултат на това купето е изцяло тапицирано в нюанси на зелено, каквато е и кожата Noto Green на седалките. Колелата също са боядисани с Britishracinggreen в тон с каросерията, като между джантите и гумите се откроява контрастна сребриста ивица.

Удовлетворяването на желанията на клиентите е важна част от глобалната търговска политика на Porsche, която успешно се осъществява чрез специализираните подразделения Porsche Exclusive Manufaktur, Porsche Tequipment и Porsche Classic.

„Успях да видя колата още преди да напусне Цуфенхаузен и да се срещна с някои от хората, които са работили по нея“, споделя собственикът. „Впечатли ме тяхната страст и удоволствие от работата по проекта.”

Резултатите винаги онагледяват страстта на един конкретен човек, но в същото време са и отражение на отдадеността и умението на екипа на Porsche Exclusive Manufaktur, който работи с клиента на всеки етап от проекта. „За мен беше чест, удоволствие и привилегия да реализирам мечтата си“, казва собственикът. „Изключително съм доволен от крайните резултати и както можете да видите от пробега и износването на кожата, обичам доста често да карам. Пътуването е толкова уникално и лично, че не мога да се разделя с тази кола. Това е комбинация, която може да не се хареса на всеки, но за мен е нещо съвършено.“

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ