Новини » Светът на Фолксваген » Новости » Tiguan R: бързият SUV на VW

Tiguan R: бързият SUV на VW

0207
2020

VW пуска заедно с фейслифта на Tiguan и R-модел. За SUV-а това означава 320 к.с. и 420 Нм максимален въртящ момент.

Volkswagen освежи Tiguan и му даде нов топмодел. В бъдеще Tiguan R ще бъде острието на компактния SUV от Волфсбург: 320 к.с. и 420 Нм максимален въртящ момент ще осигуряват подобаващо ускорение на модела на VW.  

Естествено освен по мощността, Tiguan R се отличава и на външен вид от стандартния Tiguan. В предницата върху решетката блести новото лого на VW R. Вентилационните отвори в броните са пораснали значително. Джантите са 21-цолови (опционални) с логото R. В задницата на топмодела липсва обозначението на модела, което е заменено от R-логото. задната броня има малък дифузьор и двойна ауспухова уредба с четири крайни тръби. Срещу доплащане можете да получите и титанова ауспухова уредба на Akrapovic, която освен външния вид подобрява и звука.

Вътрешно пространство: дебело тапициран спортен волан

Във вътрешното пространство спортният Tiguan ще получи белези, отличаващи го от стандартната версия. R разполага със седалки с интегрирани подглавници. На облегалките им има лого R и синя графика. Страничната опора е повече от достатъчна и в никакъв случай неприятна. Водачът контролира положението посредством спортен волан с дебела тапицерия и скосени странични части. Доста е удобен, а кожата е перфорирана. Воланът е оборудван с познатите ни от Golf 8 реагиращи на допир повърхности и специален бутон R. С него се активира „Race-режима“.  

При Tiguan R акцентът е върху спорта – затова топмоделът е оборудван с регулиращи се амортисьори и спортно окачване. Преработеното двойно задвижване 4 Motion гарантира благодарение на системата Torque-Vectoring доста пъргаво пътно поведение на Tiguan.

Двигател: 320 к.с. и 420 Нм

Под капака на Tiguan R работи 2-литровият 4-цилиндров мотор EA 888. Това е четвъртото поколение на доказания агрегат, чийто предшественик отговаряше за задвижването на Golf 7 R. В Tiguan R двигателят е с мощност 320 к.с. и максимален въртящ момент от 420  Нм. Засега от VW не дават информация за техническите данни, но затова пък пазарният старт е почти известен. В края на 2020 г. Tiguan R ще бъде в шоурумите.

Още по темата

ƒ