Tiguan 3 дебютира догодина

0211
2022

През следващата година Volkswagen планира да пусне новото поколение на бестселъра Tiguan. Третата генерация на модела вероятно също ще „стъпва“ върху платформата MQB – а това означава, че ще използва не изцяло нова, а по-скоро подобрена техника. Удължената версия Allspace ще остане в гамата.

През 2023 ще бъде пуснат и Volkswagen ID.Aero/ID.7 – електрическия вариант на Passat, който ще има и версия седан – за разлика от класическия Passat на двигател с вътрешно горене, който в бъдеще ще бъде предлаган само и единствено като комби. Не по-рано от следващата година ще се появи и още по-мощният Golf R. Ако информацията на австралийското издание WhichCar се окаже вярна, Volkswagen ще пусне на пазара хотхеч с мощност 408 конски сили – достоен да атакува конкуренти като Mercedes-AMG A 45 S.

Гигантът с централа във Волфсбург обяви, че в рамките на идните шест години ще пусне общо 70 електрически модела на пазара. До края на тази година модели на ток ще се произвеждат в общо 16 завода на компанията, а за да върви по пътя на електрификацията, Volkswagen сключи договори за сътрудничество с производители на батерии в Европа и в Китай.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин