Tiguan за седмина


28
юни
2017

Tiguan се появи със закъснение във вече зает пазар на SUV, но въпреки това постави мащаби по отношение на динамиката и качеството

Сега хората от Волфсбург пуснаха удължен модел на второто поколение на Tiguan. Всъщност вариантът с по-дълго с 11 см междуосие е разработен предимно за американския и китайския пазар. В САЩ искат по-голям багажник и трети ред седалки, а в Китай предпочитат щедра задна седалка. Всичко това става възможно благодарение на по-голямата дължина с 21 см – до 4,70 метра.

Този  XL-Tiguan ще се появи и в Европа – като Tiguan Allspace. По време на тестовете в Денвър, Колорадо успяхме да се запознаем с американската версия.  Тя е задвижвана от тих и пъргав 2,0-литров TSI-двигател, разполагащ със 184 к.с., комбиниран с 8-степенна автоматична трансмисия и предно задвижване – 4х4 е опционално. Ще се предлагат и по-малки двигатели – аналогично  на по-късата версия на Tiguan.

Allspace е малко по-тежък и с междуосието си от 2,79 метра заема стабилна позиция на пътя. В сравнение с други SUV-ове настройката на окачването му е стегната – почти няма странично накланяне, което е типично за Tiguan.

Вторият ред седалки предлага щедро място и се регулира по дължина с 10 см; третият ред е пригоден по-скоро за деца. За съжаление там качеството на пластмасите не е толкова високо – вероятно заради опасността децата да ги повредят и надраскат бързо.

Tiguan Allspace се произвежда в мексиканския завод на VW в Пуебла, а цената му в САЩ стартира от 45 000 лв. В Европа моделът ще се появи през септември.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >