“The E-talian Job”: бягство от досадата на ежедневния трафик с новото MINI Cooper SE


20
дек.
2019

Класическият градски трафик остава в миналото, вече има вълнуващо градско шофиране в безпогрешен MINI стил. Новото MINI Cooper SE (комбиниран разход на гориво: 0,0 л / 100 км, комбиниран разход на енергия: 16,8 – 14,8 кВтч / 100 км, комбинирани емисии на CO2: 0 г / км) поема по своя път през пролетта на 2020 г. В очакване на въвеждането на новия модел на пазара на първото серийно изцяло електрическо MINI в 60-годишната история на марката видео клип показва предимствата на мобилността без локални емисии. В краткия филм „The Getaway Car“, който може да се види по каналите в социалните медии на BMW Group, новото MINI Cooper SE се оказва идеалното средство за бягство от ежедневния градски трафик.

Клипът е заснет в италианския мегаполис на Торино и както винаги е в типичния за MINI провокативен и забавен стил. Шофьорът на новото MINI Cooper SE избягва досадните задръствания в час пик, избирайки маршрут из тесните странични улички, като достига директно до крайната си дестинация – покрива на сградата Lingotto, разположена в едноименния квартал на Via Nizza. Историческият индустриален комплекс някога е бил най-големият производствен обект на италиански автомобилен производител и разполага с тестово трасе на покрива, оформено като писта с дължина около един километър.

Днес в сградата на Lingotto, наред с други неща, има търговски център и хотели. Тестовото трасе на покрива обаче остава непокътнато дори след смяната на предназначението на сградата. На него MINI Cooper SE среща червено класическо MINI COOPER и заедно правят обиколки по историческата писта, напомняйки за легендарна сцена от класическия филм от 1969 г. „The Italian Job“.

В класическата криминална комедия три класически Mini Cooper играят главните роли – заедно с британския актьор Майкъл Кейн – като автомобили за бягство при зрелищен обир на злато. Акцентът е диво преследване през Торино, което води до същия покрив на сградата Lingotto. В холивудския римейк „Италианската афера“ (2003 г.) е преместена в Лос Анджелис. Три модерни автомобила MINI са използвани за транспортиране на плячката, а спиращото дъха бягство е разбира се, отново в сценария.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >