Нашите съвети » Tesla Model Y: 304 км със 130 км/ч на магистралата

Tesla Model Y: 304 км със 130 км/ч на магистралата

0804
2022

Това, което производителите на електромобили обещават като пробег, не може да бъде изпълнено от автомобилите при обичайното темпо по магистрала. Или пък все пак е възможно? В нашия голям тест на 28 модела при скорост от 130 км/ч по магистралата ще разберете, колко километра може да измине всеки от изпробваните от нас електромобили с едно зареждане на батерията!

Шоковите цени на горивата, предизвикани от войната на Путин в Украйна, направиха електромобилите значително по-интересни: Междувременно цената на тока за електромобилите е наполовина по-евтина в сравнение с цената на един литър гориво (в Германия)! Затова не е учудващо, че все по-голям брой водачи се интересуват от електромобили.  Доверие буди и фактът, че батериите стават все по-големи. Докато капацитетът им расте, страхът от недостатъчния пробег у водачите намалява.

Въпреки това обаче темата за пробега при автомобилите е все още една от най-наболелите. Все пак междувременно електромобилите съвсем спокойно се справят с пътуване до работата и обратно до вкъщи. Някои са напълно подходящи и за пътуване на дълги разстояния, тъй като зареждането им става бързо.

Tesla Model Y: 304 км

Tesla Model Y Long Range: SUV-кросоувърът притежава не особено голям пробег. При това тестваната от нас версия дори бе с името „Long Range“ с двойно задвижване и батерия с капацитет от 77 кВтч., която струва от 104 000 лв. (за Германия). По WLTP в тази си конфигурация Model Y трябваше да измине 533 км, а по време на теста на AUTO BILD на магистралата с постоянна скорост от 130 км/ч пробегът на електрическия „американец” без по-скоро разочароващ – само 304 километра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ