/ Tesla Model Y: най-продаваният автомобил в света – добро решение и втора ръка?

Tesla Model Y: най-продаваният автомобил в света – добро решение и втора ръка?

Реализациите на електромобили продължават да растат. Tesla Model Y стана най-продаваният автомобил в света за първото тримесечие на 2023 г. – и така се превърна в първия модел на ток, оглавил класацията. От SUV-а на Tesla са били продадени 267 200 бройки – основно в Китай и Съединените щати; а като трети най-голям пазара за него се нарежда Германия.

Ако чисто нов Model Y е твърде скъп за вас, на пазара за употребявани автомобили има добри предложения: пример за такова е Tesla Model Y Long Range Dual Motor AWD, обявенa за продажба oт частно лице в германския град Мьонхенгладбах (федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия).

Tesla Model Y от 2021 г. на 31 500 км

Електрическият SUV е с първа регистрация от юли 2021 г. и е само на 31 500 километра. Цената му е 45 900 евро (ок. 92 000 лева). Въпросният Model Y с двойно задвижване в цвят червен металик е имал само един собственик и е с безупречна сервизна история. Мощността му е 514 к.с. (378 кВт), пробегът на ток (по цикъла WLTP) е 505 км. В тест на AUTO BILD моделът 2021 получи оценка 5.

Електрическият SUV е с първа регистрация от юли 2021 г.

„Tesla Model Y е в топсъстояние, без никакви щети. Гумите са в отлично състояние и гарантират максимално добро пътно поведение“, пише продавачът.

 „Автомобилът винаги е бил поддържан изключително добре, не е удрян и е шофиран предимно на дълъг път. Батерията винаги е била третирана внимателно, зареждана максимум на 86 процента и разреждане до около 18 процента. При всяка възможност е зареждана с бавно зарядно устройство за удължаване на живота й“, допълва продавачът.

Обявената цена е 45 900 евро (ок. 92 000 лева).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин