Tesla Model X слага полицейска униформа


19
февр.
2018

Силите на реда по всички краища на планетата запoчнаха да обновяват флотилиите си от патрулни автомобили, като все по-често пагона слагат и електромобили. Тази тенденция се наблюдава не само в Европа, но и отвъд Океана. В Канада по време на Toronto Auto Show полицията на Онтарио представи прототип на Tesla Model X P90D като „патрулка”. SUV-ът на електрическа енергия е дарение от гражданин, който иска да промотира електрическата мобилност. Всъщност машината няма официално да влиза в редиците на униформените, а ще бъде използвана само за специални събития – защото не е преминала необходимите тестове за сертификация като полицейски автомобил.

Освен синьо-бялата „украска” на полицията в Онтарио колата е получила и мигаща LED-лента, както и задължителната сирена. Както всички Model X P90D, и тази е с двойно задвижване благодарение на два независими електродвигателя, генериращи 540 к.с. и 967 Нм. Въпреки теглото си от 2,4 тона SUV-ът се изстрелва от 0 до 100 км/ч за 3,3 сек и достига максимална скорост 250 км/ч. Литиево-йонната батерия с капацитет 90 кВтч осигурява автономен пробег от 467 км.

Unveiling the…#FutureOfPolicing#OPP #Tesla #TeslaX #CIAS2018 #AutoShow Tesla The Official Canadian International AutoShow

Publié par Sgt Kerry Schmidt sur jeudi 15 février 2018

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >