Tesla Model 3 ще получи фейслифт


31
дек.
2021

Tesla Model 3 се отличава с минималистичен дизайн, модерна техника и голям пробег. Информацията за най-продавания електромобил на света!

 Едва ли има електромобил, който да се радва на по-голяма популярност от Tesla Model 3. Седанът се появи на пазара в средата на 2017 г. като четвърти сериен модел на американския производител, а от 2019 г. електромобилът се предлага официално и в Европа. С над 1 милион екземпляра това е най-продаваният електромобил на света. От моделната 2021 година Tesla направи ъпдейт на електромоторите на модела. Сега базовата версия е с 239 кВт. (325 к.с.) и мотор на задната ос. Топверсията на Model 3 е с 377 кВт. (510 к.с.) и двойно задвижване. Вариантът „Performance“ също е сред опциите, но ако искате него плюс автопилот например, ще трябва да приготвите по-голяма сума.

Фейслифт за Model 3 с техника от Model S

Tesla ще преработи Model 3 – информация за това изтече от форум на почитателите на марката. Ще има дълъг списък от промени за Model 3 и SUV-а Model Y, базиран най-вече на софтуерен ъпдейт, с който хората от Tesla често пускат нови функции over-the-air. Седанът и  SUV-ът ще получат по-мощен процесор AMD Ryzen с четири ядра за инфотейнмънт системата, който вече се използва във версиите Plaid на  Model 3 и Model X. Друга промяна: 12-волтовата система ще се зарежда от литиево-йонна батерия. Освен това Model 3 и Model Y ще получат ново задно стъкло с шумоизолация, както и изцяло нова функция, наречена в скрийншотовете „Superhorn“. Тя комбинира клаксона, алармената инсталация и външните високоговорители. Също така Model 3 ще получи и част от техниката на Model Y. Така при варианта Performance ще има промени по задвижването, които позволяват по-голяма мощност и правят седана по-бърз. Допълнително пробегът на базовия вариант ще се увеличи на 495 километра по WLTP.

Пробег: до 614 километра по WLTP

По отношение на батериите Tesla също има подобрение за моделната 2021 г. Стандартният Model 3 ще има батерия с капацитет от 60 кВтч., с който може да измине до 491 километра по WLTP. Двата варианта с 4х4 „Long Range AWD“ и „Performance AWD“ от 2021 г. разполагат с батерия с капацитет от 82 кВтч. Тя им дава възможност за изминаването на 614 километра. Вариантът с по-голяма мощност Performance е с пробег от 547 километра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин