Tesla Model 3: приложение обърка колите

1703
2023

Един канадец използвал приложението на Tesla, за да отключи своя  Model 3. По-късно установил, че седи в друг автомобил.

Първоначално всичко за Раджеш Рандев преминало нормално. Канадецът се качил във Ванкувър в своя бял автомобил Tesla Model 3, за да вземе децата си от училище.

Може би нищо нямаше да му направи впечатление, ако Tesla-та нямаше пукнатина в предното стъкло и зарядното за смартфона не липсваше. Тогава Рандев се усъмнил. После установил, че седи в друга бяла Tesla Model 3. Тя била паркирана на улицата до неговата, а приложението на Tesla му осигурило достъп до нея. Приложението се използва като автомобилен ключ – с него можете да отключите автомобила си и да потеглите.

След това историята станала още по-куриозна. Собственикът на „открадната” Tesla, Махмуд Есаей успял пък със своето приложение да отключи Tesla-та на Рандев. В нея той намерил телефонния номер на Рандев и го информирал за размяната на автомобилите. Накрая имало щастлив край – двамата канадци си разменили електромобилите. Оттогава и у двамата обаче останало лошо чувство по отношение на сигурността, предлагана от Tesla.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин