Tesla Model 3 на Manhart: по-ниска, с нови джанти и много карбон

1410
2022

Мощността остава серийна, но определено е достатъчна

Manhart най-често радва феновете на тунинга със свои версии на моделите на Баварските Моторни Заводи. Почти няма модел на BMW, който да не е облагороден от хората от Вупертал. Пазарът обаче се променя – дори доста бързо и тунинг-специалистите също трябва да се пренастройват.

Именно затова и сега се появява тази Tesla Model 3. Бестселърът на Мъск има потенциала да привлече нови клиенти, които биха искали по-красиви модели от електрическия среден клас.

И в този случай промените са ограничени до външния вид – тунинг-специалистите като че ли още се боят от материята, свързана с електромотора. Все пак липсата на увеличение на мощността не би трябвало да е толкова драматична: в топверсията на Model 3 Performance клиентите разполагат с два електромотора и мощност от 377 кВт. (513 к.с.), както и 660 Нм максимален въртящ момент. Капацитетът на литиево-йонната батерия е 82 кВтч. Спринтът от 0-100 км/ч трае според Tesla 3,3 секунди. Би трябвало да е достатъчно. 

Когато погледнете автомобила, ще видите, че Manhart Performance са се съсредоточили върху външността на автомобила. Благодарение на оптимизиране на окачването и смъкване на окачването с елементи на хората от H&R сега Tesla е значително по-близо до асфалта. Джантите са с размер 9×21 цола и носят името Manhart Barracuda. Цветът им е платинено-сиво. Като алтернатива се предлагат индивидуални цветове. Гумите са с размер 235/30R21.

Ако каросерията на вашия Model 3 ви се струва малко скучна, то тунинг-специалистите ще помогнат с карбонов преден спойлер. Декорацията е типичната.

В този случай това са цветовете матовосиво и червен, които придават на Tesla и загатната радиаторна решетка въпреки затворената предница. Задните странични и задното стъкло са затъмнени.

Ако пък искате тунинг на спирачките или на серийната визия на интериора, то макар и в настоящия екземпляр те да не присъстват, от тунинг-фирмата казват, че всичко може да бъде направено. По желание Manhart ще реализира и индивидуални ъпгрейди.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин