Tesla Model 3 на старо: далеч от перфектен

2007
2022

Има модели автомобили, които променят света. Това нещо се удаде на Model 3 на Tesla. По отношение на размерите си дългият 4,69 метра електрически седан се конкурира с Audi A4 и BMW Серия 3. Под каросерията е радикално различна. Тъй като досега в средния клас не е имало изгодна концепция с електрическо задвижване. През 2017 г. автомобилът стартира в Щатите, а през 2019 г. Model 3 пристига в Европа със значително подобрено качество. Сега на пазара за употребявани автомобили се появиха първите екземпляри с големи пробези.

Тази графика го доказва: ако използвате наличната мощност, ще редуцирате сериозно пробега
Игра номер 1: бордови компютър с режим „Дядо Коледа и улица „Дъга“
Tesla Model 3 владее стандарта на зареждане CCS и може също така да бъде зареждана на Tesla Supercharger

Нашият фотомодел от Autohaus BEV в Брауншвайг е внос от Нидерландия и за две години е навъртял 116 299 километра. Като ново това изпълнение с батерия за дълги разстояния, двойно задвижване и два електромотора, както и с някои екстри е струвало 127 500 лв. Сега този Model 3 се предлага за 82 000 лв. За този употребяван електромобил няма субсидия от държавата или от производителя. Колко разумна е в такъв случай покупката на такъв модел на старо? Предлаганото място е на ниво: отпред ще се чувствате удобно върху тапицираните с изкуствена кожа седалки, дори и да сте високи 1,90 метра, докато отзад тази щедрост просто липсва.

Върху меко тапицираните седалки могат да седят удобно и по-едри хора
С двойното задвижване и с ниския център на тежестта Model 3 може да се кара доста спортно

Багажникът е с вместимост 340 + 85 литра (отпред/отзад) – сравнително малък. Изработката е последователно подобрявана. Въпреки това евтината пластмаса и различаващите се фуги все още са тема, когато не става дума за произведен в Китай автомобил (те даже са по-добри). От една страна, Tesla има екологичен имидж, а от друга вариантът с два електромотора предлага динамичните характеристики на спортен автомобил. 440 к.с. системна мощност и максимален въртящ момент от 493 Нм са всичко друго, но не и сдържани. Този потенциал обаче не трябва да бъде изразходван наведнъж, ако възнамерявате да реализирате пробези от над 400 километра.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ TESLA MODEL 3 В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Продължете на следващата страница

Още по темата