Tesla Model 2 – Tesla ще пусне малък автомобил?

2510
2022

Tesla обяви появата на платформа за малки автомобили. Градският модел вече е в напреднала фаза на разработка – AUTO BILD ще ви даде информация!

Tesla е в процес на разработка на платформа за нов, компактен модел. Това обяви шефът на фирмата Илън Мъск. Той не спомена подробности относно цената или техниката. Според слуховете става дума за сума от порядъка на 25.000 долара.

Още от години има слухове за малък автомобил на Tesla. През 2020 г. Мъск представи в Китай груба скица на модел, чието възможно име е  Model 2 или Model Q. По-късно Мъск обяви, че за Tesla има по-спешни неща от един компактен автомобил.

Сега обаче се очаква автомобил от следващо поколение, който ще бъде по-малък и с наполовина съкратени разходи, както и с наполовина по-малка платформа от Model 3 и Model Y.

За последно Tesla вдигна цените на моделите си, но в Китай те отново бяха намалени. Градският автомобил на Tesla няма да е нишов модел – дори напротив, той ще надмине по производство останалите модели на американците.

ИЗВОД на AUTO BILD

Изгоден електромобил, който ще задоволи изискванията не само на хората от големите градове, но и на тези, които пътуват неголеми разстояния до работа и обратно. Всички работят по такава концепция: китайци, германци, също и Tesla. Кой ще се появи първи на пазара? Досега Tesla изпреварваше всички – затова и не бихме се учудили, ако са значително по-напред от останалите със своя малък електромобил.

Вариант от 2014 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин