Tesla Cybertruck създава сериозна заплаха за другите на пътя

2806
2024

Явно Tesla и нейните клиенти не са извадили късмет с пикапа Cybertruck. След сервизната акция през април 2024 г. сега следват още

Феновете на Tesla трябваше да почакат доста години, за да получат възможността да си купят Cybertruck – необичайният електрически пикап беше лансиран чак в края на 2023 г. Но радостта им не продължи дълго: защото металическият „товарач“ се оказа проблемно дете с проблеми от разнороден характер. Още през февруари 2024 г. първите собственици се Cybertruck-ове започнаха да се оплакват, че моделът от неръждаема стомана започвал да ръждясва само след няколко месеца. Калпавите тасове също създаваха проблеми на водачите. През април 2024 г. Tesla трябваше да изтегли всички Cybertruck-ове, които беше продала, тъй като педалът на газта можеше да се разхлаби от държача си, докато автомобилът се движи, което би могло да доведе до нежелано ускорение. А сега клиентите на Tesla ги очакват още две сервизни акции.

Чистачките на предното стъкло може да откажат изведнъж

В продължение на месеци потребители на интернет форуми се оплакват от повреди на чистачките на предното стъкло при Cybertruck. Tesla вече спря доставките на автомобила поради този дефект. Сега производителят привиква всичките почти 12 000 продадени екземпляра обратно в сервизите. Причината: управлението на моторчето на чистачките може извежднъж да дефектира поради претоварване на електронни компоненти заради твърде силен ток. Нов контролен модул Valeo трябва да реши проблема. Това става ясно от официалния доклад за сервизната акция на американския регулаторен орган в транспортния сектор NHTSA. Всеки 50-ти Cybertruck бил засегнат от проблема. Драмите за Tesla обаче не свършват дотук.

Зле закрепена пластмасова кора

Втори доклад за сервизна акция разкрива, че пластмасов капак с ширина от 10 до 20 сантиметра между външната страна и товарния отсек на Cybertruck не бил закрепен достатъчно надеждно. Ето защо при някои от автомобилите имало риск частта да се разхлаби в движение, да полети и по този начин да застраши другите участници в движението. Това със сигурност не е най-добрата реклама за чудатия пикап на Tesla. Феновете на марката в Европа обаче не трябва да се тревожат за дефектите: защото Cybertruck не се предлага на Стария континент и за момента няма вероятност това да се промени. Тъй като моделът нарушава различни разпоредби на ЕС, шефът на Tesla Илон Мъск каза, че той можел да бъде пуснат на европейските пазари само след въвеждането на съответните модификации. Засега обаче не е ясно кога адаптираната версия ще бъде готова.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин