Новини » Tesla: Cybertruck по-скъп от планираното

Tesla: Cybertruck по-скъп от планираното

1008
2022

Първоначално Tesla възнамеряваше да продава своя пикап с името Cybertruck за под 80.000 лв. Сега стана ясно, че тази евтина цена ще бъде далеч по-висока

Изминаха почти три години, откакто американският автомобилен производител Tesla показа най-екстравагантния си досега модел с името Cybertruck. Макар, че критиците осмиваха модела за това, че прилича на детска играчка, ръбестият болид се радва на одобрението на феновете на марката. Броят на предварителните поръчки е изключително голям, а моделът се счита за разпродаден години напред. Илън Мъск искаше да продава своя футуристичен пикап за 39.900 долара (около 78.000 лв.) в най-ниското му ниво на оборудване. Сега обаче се оказа, че тези обещания относно цената на Cybertruck са били напразни.

В рамките на среща с инвеститорите Илън Мъск е обявил, че Tesla не може да се вмести в обещанията за тази цена – от 2019 г. досега са се променили много неща. Мъск се е позовал на експлодиращата инфлация и на „различни други проблеми“. Тъй като Tesla напоследък увеличи цените и на другите си модели, се очаква цената на пикапа да е далеч от евтина.

Пазарният дебют на Cybertruck е планиран за 2023 г.

Преди да се стигне до плащане обаче, Cybertruck първо трябва да слезе от конвейера. Първоначално това трябваше да се случи през 2021 г., но бе отложено за следващата година. Междувременно планираният за 2022 г. пазарен старт бе отложен от Tesla за 2023 г., без да се посочва конкретна дата.

Междувременно Мъск заяви, че производството на Cybertruck ще започне в средата на 2023 г. Дали датата ще бъде спазена, не е ясно. Преди няколко дни шефът на Tesla каза, че приоритет за американския автомобилен производител е производството на хуманоидни роботи и това на автомобили ще бъде изместено леко на заден план – тоест, възможно е нещата да се отложат с още време.  

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ