Tesla отново спря производството в Германия

1006
2024

През тази година производствените мощности в завода на Tesla в Грюнхаде, Германия спираха неколкократно. Сега американският производител на електромобили отново спря производството – от собствен интерес.

Американският автомобилен производител Tesla спря мощностите в завода си в Германия на 7-ми юни 2024 г. – планирано. През този месец ще има още няколко спирания – на 14-ти, 17-ти, 27-ми и 28-ми юни 2024 г. Tesla оправдава паузите с необходимост от подобрения.

Планираните дни без производство ще бъдат използвани за ъпгрейд на производствените мощности с цел повишаване на ефективността, както и оптимизиране на работата. През това време производството на батерии ще продължи без спиране.

Както е известно, това не е единственото спиране на производството във фабриката в Грюнхайде за тази година – през януари 2024 се наложи спиране заради нападенията на хусите в Червено море в продължение на две седмици. През март 2024 г. пък имаше повреде на електрическата мрежа непосредствено до завода, което наложи спиране на производството за известно време. През май 2024 г. пък имаше сблъсъци с екоактивисти заради намеренията за разширяване на фабриката. Стигна се до опити за нахлуване на територията на фабриката и сблъсъци с полицията.

В единствения европейски завод на американската марка в Германия работят около 12 000 души. Намеренията за съкращения ще засегнат и фабриката в Грюнхайде – през април бе обявено съкращаването на 400 служителя.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин