Tesla минава на режим „абсурден”


5
сеп.
2017

Според информация на блога за електрическа мобилност „Electrek“ Tesla е „отключила” режима Ludicrous (от англ. – „абсурден, нелеп, комичен”) при P-моделите от линията Model S. Той позволява на електромобила да използва цялата си мощност. До този момент това ставаше единствено при Launch Control. Сега функцията трябва да бъде достъпна по всяко време. Освен това американците актуализират своята ценова листа, пакетите си с оборудване – те стават по-изгодни, а опции, които Tesla е предлагала само срещу доплащане, вече са част от серийното обзавеждане (напр. амбиентно LED-осветление). В бъдеще клиентите ще могат да избират само между два типа батерии – с капацитет 75 и 100 кВтч.

През април 2016 на Tesla Model S беше направен фейслифт. Той се разпознава по новия дизайн на предницата – там вече я няма ненужната „радиаторна решетка” от първата версия, а фаровете серийно са диодни. От Model X дойдоха въздушният филтър с функция за защита срещу биологично оръжие и централната конзола с отделения за вещи. За интеиора вече се предлагат нови дървени декорации, а на бързите зарядни устройства вече батериите черпят заряд с 48 вместо с 40 ампера. Мощността варира от 320 до 700 к.с., a ускорението от 0 до 100 км/ч отнема между 2,7 и 4,6 сек. От октомври 2016 Model S е достъпен серийно с хардуер за автономно шофиране, който работи с помощта на осем камери и 12 ултразвукови сензора.

В интериора купувачите ще могат да избират между две нови дървени декорации – стандартната е тъмен ясен, алтернативата е по-светъл. Кокпитът е станал „по-благороден”, впечатление правят селекторът за предавките, който Tesla прие след сътрудничеството си с Mercedes. Под предния капак (който вече се отваря електрически) също има една новост – т.нар. Frunk (от front trunk – „преден багажник”) е с нова форма. Серийно колата е оборудвана със система за автоматично аварийно спиране, както и с асистент за предупреждение срещу сблъсък. Допълнително може да бъде поръчана опцията за автономно шофиране, чието използване обаче не е позволено по обществени пътища.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин