Tesla е най-ценният автомобилен производител в света

1206
2020

Пътят към най-ценния автомобилен производител: акциите на Tesla за първи път се покачиха над 1000 долара. Така американската фирма се котира по-високо от BMW, Daimler и VW заедно.

Шефът на Tesla Илън Мъск е яхнал вълната на успеха: акциите на концерна за първи път от излизането на борсата през 2010 г. -преминаха границата от 1000 долара – 1012 долара. Заслуга за това има и информацията, че Tesla стартира производство на електрически товарни автомобили. Така стойността на фирмата на борсата се оценява на близо 165 милиарда евро.

Tesla изпревари Toyota 

С тези стойности на акциите си пинерът сред производителите на електромобили изпреварва наведнъж три германски автомобилни производителя: BMW, Daimler и Volkswagen имат акции на обща стойност 156 милиарда евро. И това не е всичко: Tesla успя да задмине дори Toyota, които досега бяха най-ценният автомобилен производител на света с акции на обща стойност 160 милиарда евро. .

Засега самият Илън Мъск не се е похвалил за успеха в Twitter. Преди няколко дни шефът на Tesla обяви, че ще направи пауза в Twitter, но въпреки това пусна няколко публикации – например срещу Amazon.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин