Tesla вдига цените на зарядните станции Supercharger, но засега не казва с колко

2609
2022

Дълго време зареждането на зарядните станции на Tesla Supercharger бе изгодно. Сега обаче идва краят: Tesla вдига тарифите на супербързия прав ток на своите станции. Производителят обаче не назовава конкретни цени!

След като в Германия големите фирми, предлагащи зареждане на ток за електромобили като Shell Recharge, Allego и EnBW наскоро вдигнаха цените си многократно, сега е ред и на Tesla. Странното е обаче, че американският производител на дава информация за цените.

„Вследствие на повишаващите се цени на енергоносители, ние ще коригираме цените на зареждането от Supercharger за всички потребители в Европа“, отговориха от Tesla на запитване от AUTO BILD. Колко обаче ще плащат потребителите в бъдеще? Tesla: „Цените варират за всеки пазар и за всяко местоположение. Клиентите могат да ги видят за всяко място по време на планирането на маршрутите си.“

Междувременно се появи информация за цените на зареждането от Supercharger в Германия: киловатчаса струва между 0,69 и 0,71 евро. Това съответства на повишение на цените от 23 процента.

Пионерът сре производителите на електромобили Tesla изгражда от  2012 инфраструктура от зарядни станции за бързо зареждане. Така американците подпомагат ефективно продажбите на своите електрически модели. Първоначално зарядните станции работеха само за моделите на Tesla, но от 2021 г. разреши зареждането и на автомобили от други марки. Това стана факт през 2022 г. Естествено и потребителите на другите марки ще плащат по-скъпо – от 0,70 на 0,80 евро / кВтч.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин