Terzo Millennio: и Lamborghini минава на ток

Terzo Millennio (трето хилядолетие), разработен заедно с MIT, е първият електрически спортист на Lamborghini. Като за начало е чистокръвно Lamborghini – див и зъл автомобил.

Колата е оборудвана с много съвременни технологии. Най-зебележителни са суперкондензаторите, които съхраняват енергия. MIT и Lamborghini искат да разработят кондензантор, който е по-скоро основна батерия, но с по-добри способности да презарежда бързо. Това е идеално за брутално ускоряване.

Разбира се, като повечето повечето съвременни Lamborghini-та, Terzo Millennio използва двойно задвижване, но с електрически двигатели във всяко от колелата. Каросерията е карбонова и концептът показва технология, която засича „деградация“ в карбоновите нишки и я поправя с „нано-канали“ – технологията позволява на карбона да запазва енергия.

От Lamborghini искат Terzo Millennio да звучи като истинско Lamborghini. Няма да е лесно, защото няма нито V12, нито V10-двигател. В компанията още не знаят как да разрешат този проблем. Terzo Millennio е концепт, който показва посоката, в която са се насочили италианците и няма да види серийно производство.

terzo-millennio-1-2 5-2 lamborghini-terzo-millennio-5-2 4-1 3-1 2-1 1-1 terzo-millennio-3-2 terzo-millennio-2-2
<
>

Коментари