Terramar: това ли е последният SUV с ДВГ на Cupra?

0806
2022

Cupra представи бъдещите си модели до 2025 г.  – сред тях е и Terramar. SUV-ът може би ще е последният модел на Cupra с двигател с вътрешно горене.

В рамките на Unstoppable Impulse Events Cupra представи бъдещите модели на марката до 2025 г. Освен напълно електрическия UrbanRebel и Tavascan, също и Terramar. SUV-ът на базата на Audi Q3 ще се появи на пазара през 2024 г. и ще бъде предимно с електрическо задвижване.

Името идва от малката община Терамар в Каталуня, намираща се на 36 километра югозападно от Барселона. Тя приютява и историческа състезателна писта – Autódromo de Sitges-Terramar. SUV-ът ще се произвежда заедно с Q3 в завода на Audi в унгарския Гьор, като с  Terramar испанците се целят в по-високия ценови сегмент на пазара за SUV-ове.

Terramar може би ще е последният модел с двигател с вътрешно горене на Cupra

На външен вид SUV-ът идва с ниско разположена предница и голяма радиаторна решетка. Присъства и характерният преден капак и фаровете с триъгълна светлинна графика – те са типични за дизайна на Cupra. Отстрани личат издадените дръжки на вратите, издадените калници, които подчертават визията на SUV. Линията на покрива завършва отзад като при Coupé.

По отношение на моторизациите в Terramar ще видим различни двигатели с вътрешно горене, вероятно с 48-волтова мрежа, както и Plug-in-хибриди. Последните според Cupra ще могат да изминат изцяло електрически пробег от 100 километра по WLTP. SUV-ът обаче ще запази типичния за Cupra, спортен характер. Terramar може би ще е и последният модел на Cupra с двигател с вътрешно горене.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин