Teстват електрическия суперавтомобил BYD на Нюрбургринг, ще конкурира Ferrari (ТЕСТ)

0207
2024

Китайският производител на автомобили BYD тества новия си модел Yangwang U9 на Нюрбургринг. Първоначалните тестове и оповестените до момента технически данни показват, че електрическият спортен модел ще може да конкурира дори Ferrari

Нюрбургринг е трасето, на което новите автомобили могат да докажат колко бързи и мощни са в действителност. Сега BYD Yangwang U9 също излиза на Нюрбургринг. Заснето наскоро видео в YouTube документира как се представя електрическият спортен автомобил от Китай.

BYD Yangwang U9: конкурент за Ferrari и компания?

На клипа можете да видите два прототипа на BYD Yangwang U9, които „пълнят ток“ на зарядна станция и след това атактуват легендарната писта. Ако искате да се насладите на супермашината, нямате много време – защото тя профучава доста бързо.

И това не е изненада: все пак електромобилът с мощност 1300 к.с. ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди, с което хвърля ръкавицата на модели на Ferrari или Lamborghini. Тепърва обаче Yangwang U9 ще трябва да се доказва в тестове – но най-вече, с време за обиколка на Ринга.

Цена и старт на продажбите

По време на тестовете BYD използва камуфлаж, който обаче не прикрива всички елементи на автомобила. Освен спортния дизайн, вниманието привлича например голямото антикрило отзад. Електрическият суперавтомобил вече може да бъде поръчан в родината си – на цена от 1,68 милиона юана (около 430.000 лева). Производителят обещава първите машини да бъдат доставени на клиентите си през лятото на 2024.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин