/ Teн Бринке взима етап 11, Peugeot – уверени лидери в генералното

Teн Бринке взима етап 11, Peugeot – уверени лидери в генералното

Холандецът Бернхард Тен Бринке с Тоyota записа най-добро време в 11-ия етап на рали „Дакар“ с аванс 4 мин и 35 сек пред Сирил Депре. С оставащи три състезателни дни, отборът Peugeot Total продължава да държи първа и втора позиция след днешното 280-километрово изпитание: едно от най-късите до момента тази година. Въпреки това, той беше един от най-трудните, отличаващ се с рохкавия пясък на региона Фиамбала, в покрайнините на известното плато Алтиплано. Въпреки сложността на терена, и трите екипажа на Peugeot се класираха в челната четворка, с разлика от 15 секунди помежду си! Авансът на Тен Бринке Утре, те ще се изправят пред най-дългия етап на цялото рали.

Най-бързото Peugeot по време на днешния етап беше това на Сирил Депре / Давид Кастера, което зае втората позиция. Карайки със сериозно закъснение в общото класиране, те за пореден път се концентрираха върху ролята си на помощници за своите съотборници на първо и второ място, като закъсняха само в резултат на спукана гума.

Лидерите в общото класиране Карлос Сайнц / Лукас Круз увеличиха своята преднина, след като финишираха трети на етапа. Те поставиха силно темпо в началото на етапа, но след това контролиха ритъма си и се концентрираха върху това да достигнат финала безпроблемно. Сега те са с преднина от 50 минути и 45 секунди пред Стефан Петерханзел / Жан-Пол Котре.

Петерханзел и Котре затвърдиха своята втора позиция в общото класиране с четвъртото най-добро време на трудния етап, въпреки че потеглиха първи по трасето без следи от мотоциклетистите. Сега те са с 23 минути и 17 секунди пред най-близкия си конкурент в генералното класиране. След като проучиха доказателствата и данните по-обстойно, стюардите на Дакар решиха да отменят решението си направено на 15 януари понеделник в Салта и да анулират 10-минутното наказание, присъдено на Сайнц във връзка с инцидент с ATV.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин