Teзи гуми издържат почти до 500 км/ч!


7
окт.
2019

Най-добрият спортен автомобил е добър колкото гумите си! Инженерите на Bugatti знаят добре това и поради тази причина работят в тясно сътрудничество със специалистите по гумите на Michelin. В преследването на световен рекод за движение с 490 км/ч при Chiron Super Sport 300+ французите разработват специален модел гуми, които да отговарят на бруталните изисквания.

Дори гумите на стандартния Chiron обаче са изключително устойчиви. Специално разработените полусликове Pilot Sport Cup 2 на Michelin действително са серийно произвеждани гуми, но са направени специално за Bugatti и разполагат със собствено означение. Гумите за рекорда на Chiron Super Sport 300+ са модифицирани в още по-голяма степен. Те се различават от „обувките“ на серийния Chiron по допълнителния карбонов слой.

За рекордното постижение от 490,484 км/ч в гумите е интегриран допълнителен буфер за сигурност. Така слоевете каркас са усилени допълнително с арамидни влакна, за да издържа гумата на разтягането от центробежната сила от 5300 g – отговарящо на 7 тона. Новите гуми са тествани на стенд, на който се изпитват гуми за самолети и космически совалки. Модифицирането на гумите е необходимо, за да отговори на необходимите за хомолагацията резерви за безопасност.

Още по темата

Card image cap
Внимание, водачите стават все по-възрастни!

7
апр.
2017

Броят на водачите на автомобили с побелели коси расте непрекъснато. Необходимо ли е те да държат втори изпит за шофьорска книжка?

Card image cap
Наследниците получават 30 от автомобилите на Пол Уокър

26
юли
2016

Малко след смъртоносната катастрофа на Пол Уокър от колекцията на звездата от „Бързи и яростни“ изчезнаха 30 автомобила. Сега наследниците ще си ги получат обратно.

Card image cap
Audi Sport Performance Parts за Audi TT

25
сеп.
2017

Всички нови модели на Audi до 2022 г.

Card image cap
Суперавтомобил под елхата

30
дек.
2015

По Коледа суперзвездите подаряват суперавтомобили – понякога на половинките си, понякога на самите себе си. Вижте какви автомобили „паркираха“ под елхите им през тази година

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: