Taycan получава култовия цвят Ruby Star и може да се паркира от смартфона

2508
2021

Taycan и Taycan Cross Turismo ще стартират новата моделна година през септември с обширни промени. Благодарение на технологичните разработки ежедневният пробег на електрическите спортни автомобили ще бъде подобрен. Други значителни подобрения включват по-обширната интеграция на Android Auto в Porsche Communication Management (PCM), както и въвеждането на Remote Park Assist за първи път в Taycan. С тази нова опционална помощна система процесът на паркиране на автомобила може да бъде управляван от смартфон, без да е необходимо водачът да е зад волана. С новите опции за боя според мострата Paint to Sample и Paint to Sample Plus вече можете да избирате необичайни и персонализирани цветове. Например Taycan вече може да бъде боядисан в класическия цвят Rubystar от 90-те или в яркия Acid Green.

Taycan от новата моделна година няма да бъде хомологиран отделно, затова няма да има нови стойности на пробега по WLTP. Реалният пробег на най-новите версии обаче ще бъде по-голям при ежедневна употреба. За да се постигне това увеличение, са внедрени обширни технологични разработки. В режими Normal и Range предният електрически двигател е почти напълно отделен и изключен в обхвата на частично натоварване при моделите със задвижване на всички колела. Освен това, към нито една ос не се предава задвижване, когато автомобилът се движи по инерция или е спрял. Тази функция на електрически свободен ход намалява загубите от въздушното съпротивление. Двигателите се включват отново в рамките на милисекунди само когато водачът поиска повече мощност или превключи режима на шофиране.

Функциите за термично управление и зареждане също са допълнително подобрени. С Turbo Charging Planner високоволтовата батерия вече може да се нагрее до малко по-висока температура от преди. Това означава, че бързото зареждане е възможно по-рано и при по-високо ниво на заряд. В допълнение остатъчната топлина от електрическите компоненти се използва в още по-голяма степен за регулиране температурата на батерията.

Remote Park Assist: дистанционно паркиране

Новата опция Remote Park Assist позволява дистанционно управление на маневрите по паркиране от смартфон при заемане или излизане от паркомясто без да е необходимо водачът да е зад волана. Автоматичният контрол е възможен както за успоредно, така и за перпендикулярно паркиране в гаражи или паркинги. Използвайки ултразвуковите сензори и системите от камери на автомобила, системата автоматично открива и измерва паркоместата. Ако има достатъчно място, водачът може да стартира процеса на паркиране от приложението Porsche Connect и след това да излезе от автомобила. Водачът непрекъснато следи процеса на паркиране чрез натискане и задържане на бутона върху интерфейса на приложението на смартфона. Функцията Remote Park Assist самостоятелно поема кормилното управление и контрола над движенията на автомобила на преден и на заден ход. При отпускане на бутона Taycan незабавно спира маневрата по паркиране.

Култовите цветове се завръщат: още по-индивидуална боя

През 90-те години Porsche въведе редица изключително колоритни бои в своята гама. Те бързо постигнаха култов статус сред феновете на марката и днес са особено популярни сред класиките като автомобилите от серията 964. Тези грабващи окото цветове сега се завръщат. Като част от непрекъснато развиващата се стратегия за персонализация на Porsche Exclusive Manufactur, Taycan се предлага и с Paint to Sample и Paint to Sample Plus в допълнение към 17 стандартни цвята на боята. Към настоящия момент първата опция позволява боядисване с 65 допълнителни цвята. Това включва така характерните за марката цветове Moonlight Blue Metallic, Acid Green, Ruby Star, Riviera Blue и Viola Metallic. Paint to Sample Plus дава на клиентите почти пълна свобода в избора на цвят и дори им позволява да съгласуват своя Taycan с любимия си аксесоар.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин