Taigo: новият кросоувър на Volkswagen


30
мар.
2021

Новият Taigo идва! Преди официалната европейска премиера на модела, Volkswagen разкрива името на своя нов кросоувър модел, чиято премиера предстои. Taigo е ново попълнение в SUV гамата на Volkswagen в малкия автомобилен клас, което впечатлява със своя динамичен и емоционален дизайн. Новият модел ще предлага и множество асистиращи системи, както и модерна комуникационна свързаност

Чакането приключи за всички, които  търсят модерен CUV (Crossover Utility Vehicle) модел, който съчетава висока позиция на седалките и динамичен силует на купето. Новият Taigo ще излезе на пазара с икономични TSI двигатели, включени в стандартното оборудване LED фарове, модерна концепция за управление на функциите, изцяло цифрово арматурно табло и голям брой асистиращи системи.

Taigo използва технологичната основа на изключително успешния в Бразилия модел Nivus и за потребителите на европейските пазари ще се произвежда в завода на компанията Памплона, Испания. Новият CUV модел ще отбележи своя дебют през това лято и ще бъде пуснат на пазара в края на 2021 година.

Още по темата