Taзи G-класа е превърната в ратрак

0512
2022

Дори изобрателят Q, познат от филмите за Джеймс Бонд, би се удвил на този Mercedes G-класа, превърнат в ратрак. Съвместно със своите швейцарски партньори от Capricorn Trucks тунинг специалистите от delt4x4 са превърнали офроудъра във върховното превозно средство за зимата, като са му поставили вериги.

За да бъде отворено място за тях, клиренсът на Benz-а е увеличен с 20 см. Най-хубавото е, че те могат да бъдат свалени – и през лятото автомобилът да използва стандартните си колела. Без значение дали искате да избягате от гангстери или от данъчните служби в Швейцарските Алпи, в лицето на този Mercedes разполагате с идеалния спътник.

Атрактивно: „повдигнато“ окачване, модифицирани амортисьори.

Двойно по-скъп от серийния си първообраз

Естествено, за да го получите, ще трябва да разполагате с малко „дребни“: цената на всички модификации е около 280 000 лева – а това е повече от стойността на чисто нова G 500. Само веригите заедно с монтажа струват около 100 000 лева, като голяма част е отделена за необходимата хомологация и тестовете за одобрение в Швейцария.

За преработката на окачването, амортисьорите, багажника на покрива и булбара отпред са отделени ок. 80 000 лв. И така на финала „кубчето“ с вериги излиза над два пъти по-скъпо от оригинала.

Оригиналът (отляво) и над двойно по-скъпата версия с вериги.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин