T-Sport, T-Coupé и T-Go: новите модели на VW

2712
2019

Volkswagen запази три нови имена за моделите си. Както става ясно от германския регистър за патенти и марки DPMA, компанията от Волфсбург е защитила правата върху имената T-Sport, T-Coupé и T-Go. Като препратка към T-Roc и T-Cross е най-вероятно трите нови имена да бъдат предназначени за високи автомобили. Информацията за новите имена е на списанието VWVortex.

Наскоро стана ясно, че VW подготвя купе версия на T-Cross за бразилския пазар. Там кросоувърът ще бъде продаван като VW Nivus. След като стана ясно, че на по-късен етап моделът трябва да дойде и в Европа, започнаха спекулациите за ново име. И е много вероятно то да бъде именно T-Sport. Тепърва обаче очакваме официална информация по казуса от VW.

Напълно възможно е за Европа да се появи купе версия на T-Cross под името T-Sport

Другите две имена не могат да бъдат отнесени към конкретен модел. Според слуховете обаче T-Coupe може да бъде причислено към Atlas Cross Sport, т.е. към нова по-спортна версия на Atlas. Естествено, има голяма вероятност да се появи и скосена модификация на T-Roc. A зад името T-Go може да нов базов кросоувър – за какъвто VW загатна с прототипа Taigun през 2014 г.

И макар че към момента не е напълно ясно за кои варианти хората от Волфсбург ще използват новите имена, по-важното е, че Volkswagen дава заявка за „разгръщане“ на своята палитра в сегмента на SUV-овете.

Освен кабрио версия хората от VW могат да дадат и купе модификация на T-Roc – която може да се казва T-Coupe

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин