Новини » Светът на Фолксваген » Новости » T-Roc – успешен кросоувър модел със свеж дизайн и иновативна технология

T-Roc – успешен кросоувър модел със свеж дизайн и иновативна технология

0802
2022

Със свежи дизайнерски акценти, значително подобрение в представянето и свързаността и най-новото поколение асистиращи системи, новият T-Roc е най-новата глава в историята на успеха на харизматичния кросоувър модел на Volkswagen в компактния сегмент. Интериорът е по-модерен и по-висококачествен от всякога, докато стандартното оборудване вече включва LED фарове, дигитален кокпит, базиран на третото поколение модулна инфотейнмънт система (MIB3) и обновен мултифункционален волан. Новата структура на оборудването позволява на клиентите да приспособят конфигурацията на новия T-Roc към техния собствен индивидуален стил. Коженият пакет Vienna подобрява комфорта на дълги разстояния с електрически регулируеми седалки, както и седалки ergoActive с електрическо регулиране на лумбалната опора в 4 посоки и функция за масаж. Акцентите по отношение на асистиращите системи включват IQ.DRIVE Travel Assist и превантивен круиз контрол.

Топ-селър: Вече са продадени повече от един милион единици. Комбинацията от прогресивен външен вид, спортно представяне, здравина и гъвкавост се превърна в изключителна рецепта за успех. Още от самото начало и без директен предшественик, T-Roc придоби огромна популярност. От пускането му на пазара в края на 2017 г. Volkswagen вече е продал повече от един милион бройки от компактния SUV. Само в Германия около 180 000 T-Roc са тръгнали на път, докато цифрата за Европа като цяло е около 650 000. Около 320 000 единици от модела са доставени на клиенти в Китай. Това показва, че T-Roc вече се е утвърдил като ключова част от продуктовото портфолио на Volkswagen, като потвърждава стратегията на компанията в сегмента на SUV. Изключително спортният T-Roc R допълни моделното семейство от края на 2019 г., а T-RocCabriolet беше добавен през пролетта на 2020 г., съчетавайки силните страни на SUV с лекотата на автомобил с отворен покрив. Тяхната привлекателност е подсилена и от най-новите дизайнерски и технологични иновации.

Изискана атмосфера в интериора. Многостранните възможности на новия T-Roc са илюстрирани от неговите пет места за пасажерите, предлагащи щедро пространство, повдигната позиция на седене и багажното отделение, което може да се разшири от 445 до цели 1290 литра. Обновените арматурно табло, инструментален панел и информационно-развлекателен дисплей вече имат особено модерен външен вид. Повърхността на таблото вече е мека, благодарението на използваната пяна, което осигурява оптимизирано сензорно изживяване. Отличителните шевове по таблото допълват висококачествената атмосфера в новия T-Roc. Вътрешните тапицерии на вратите вече са изработени от висококачествен плат като стандарт или от изкуствена кожа съобразно линиите на оборудване Style и R-Line. Освен това, Style вече включва комфортни седалки с централни панели от еко велур.

Отличителната декоративна облицовка се предлага в четири нови варианта, в зависимост от избраното ниво на оборудване и заедно с дизайнерския пакет Black Style. Централният информационно-развлекателен дисплей вече е позициониран на таблото в стил таблет. Разположен е на ергономично идеална височина, на ниво с инструменталния панел зад волана. Обновените волани с мултифункционални бутони – които са стандартни в новия T-Roc – също помагат за по-интуитивната работа.

Управлението на автоматичния климатик в новия T-Roc също е дигитализирано: температурата и функцията на вентилатора се регулират чрез сензорни плъзгачи, докато другите функции, както и отоплението на седалката, имат тъч-управление.

Изискан външен дизайн. Модификациите във външните детайли гарантират, че новият T-Roc изразява своя безпогрешен кросоувър дизайн в още по-впечатляващ стил. Сега той включва LED фарове и затъмнени задни светлини като стандарт. Опционално се предлагат иновативните IQ.LIGHT с LED матрични фарове и светеща лайсна в решетката на радиатора, както и нови задни светлини с функция за динамичен индикатор. Новите екстериорни покрития допълват изискания външен дизайн, както и богат избор от преработени алуминиеви джанти с размери от 17 до 19 инча.

Новите елементи в R-Line пакета отразяват стила на T-Roc R, като добавят отличително спортно усещане

Усъвършенствани асистиращи системи. Новият T-Roc предлага множество усъвършенствани асистиращи системи – както като стандартни, така и като допълнителни екстри, които преди са били налични само в по-високите класове автомобили. Гамата от стандартно оборудване все още включва FrontAssist и LaneAssist, докато новите функции са IQ.DRIVE Travel Assist и превантивен круиз контрол. Функиционалността на SideAssist е разширена, както и тази на ParkAssist, който вече може също да паркира напред в перпендикулярни места за паркиране и да излиза от успоредни места за паркиране.

Дигитален кокпит като стандартно оборудване. Новият T-Roc разполага с изцяло дигитален дисплей и система за управление, базирана на третото поколение на модулнатаинфотейнмънтсистема (MIB3). Моделът вече се предлага стандартно с дигитален кокпит на арматурното табло зад волана. Опцията DigitalCockpit Pro, предлага по-голям дисплей и допълнителни функции. Размерът на обновените информационно-развлекателни дисплеи на таблото е 6,5 инча или 8,0 инча, в зависимост от оборудването. В комбинация с инфотейнмънт система Discover Pro, екранът е с внушителните 9,2 инча по диагонала. По желание новият T-Roc може да бъде „винаги онлайн“. Функциите WeConnectPlus позволяват използването на иновативни цифрови услуги като естествено онлайн гласово управление и достъп до стрийминг услуги. По избор, функциите Apple CarPlay™ и AndroidAuto™ вече могат да бъдат интегрирани безжично в системата за управление чрез App-ConnectWireless.

Разнообразно портфолио от двигатели. В новия T-Roc се предлагат три бензинови и два дизелови двигателя. В зависимост от задвижването, те се комбинират с 6-степенна ръчна скоростна кутия или 7-степенна DSG трансмисия с двоен съединител. Гамата от ефективни бензинови двигатели с директно впръскване включва 1,0-литров TSI двигател с три цилиндъра и максимална мощност от 81 кВт (110 к.с.), както и два четирицилиндрови агрегата, 1,5-литров TSI със 110 кВт (150 к.с.) и 2,0-литров TSI със 140 кВТ (190 к.с.).

Гамата допълват два 2,0-литрови TDI четирицилиндрови двигателя, предлагащи мощност от 85 кВт (115 к.с.) и 110 кВт (150 к.с.) съответно. Топ моделът е T-Roc R с мощност от 221 кВт (300 к.с.), а 1,0-литров TSI с 81 кВт (110 к.с.) и 1,5-литров TSI със 110 кВт (150 к.с.) се предлагат за новия T-Roc кабриолет. Като алтернатива на предното задвижване, дизеловият двигател със 110 кВт (150 к.с.) се предлага и със задвижване на всички колела 4MOTION. Това гарантира превъзходно предаване на мощност и се предлага стандартно в 2,0-литровия TSI със 140 kW (190 к.с.) и T-Roc R.

Обновена гама на оборудването. Volkswagen предлага обновени нива на оборудване за новия T-Roc. В бъдеще компактният SUV ще се предлага в България новоконфигурираните версии Life, Style и R-Line. Тази нова разбивка на нивата на оборудване позволява на клиентите да избират своя T-Roc въз основа на личните им предпочитания. При избор на Style или R-Line, клиентите могат да изберат и дизайнерския пакет Black Style, включващ многобройни елементи с черно покритие, както и затъмнени странични и задни прозорци, C-колони с карбонов вид и специални 18-цолови алуминиеви джанти.

Напредък чрез дигитализация. Със своята стратегия ACCELERATE Volkswagen напредва с трансформацията си в софтуерно ориентиран доставчик на мобилност. Новият T-Roc също се възползва от иновациите, които стратегията включва. Повишената интеграция на софтуера в автомобила и оптимизираното дигитално клиентско изживяване отразяват това прогресивно развитие.

Още по темата