T-Roc става по-зрял и по-закачлив след фейслифта

1811
2021

Volkswagen обяви световната премиера на новия T-Roc с нов и свеж дизайн, иновативни асистиращи системи и многобройни цифрови услуги, продължавайки историята на успеха на компактния кросоувър модел.

Обновената външност отразява безпогрешно идентичността на новите T-Roc, T-Roc R и T-Roc Cabriolet. Интериорът е усъвършенстван с използване на висококачествени материали, обновен екран на инфотейнмънт системата и цифрови показания на контролните прибори Digital Cockpit в стандартното оборудване. Иновативните технологични решения от по-високите автомобилни класове вече са неразделна част от фамилията компактните SUV модели на марката – новия T-Roc вече предлага матрична LED система на предните светлини  IQ.LIGHT, гама асистиращи системи IQ.Drive с Travel Assist, както и адаптивен темпомат с превантивни функции ACC. По този начин Volkswagen прави поредната голяма крачка към превръщането си в софтуерно ориентиран доставчик на мобилност в изпълнение на своята стратегия за ускорено развитие ACCELERATE.

Съчетанието от прогресивен външен дизайн, впечатляващи динамични характеристики и забележителна многофункционалност имаше основен принос за популярността на T-Roc, който се превърна в истински бестселър през последните четири години. Моделът няма пряк предшественик, но бързо се превърна в основен опорен елемент в продуктовата гама на Volkswagen. От момента на пазарната премиера през 2017 година в световен мащаб са продадени повече от един милион екземпляра от компактния SUV модел. В края на 2019 година към моделната гама бе добавен впечатляващия със спортните си характеристики T-Roc R, а от пролетта на 2020 година T-Roc Cabriolet обединява силните страни на SUV моделите с възможността за удоволствие от шофирането под открито небе.

Изискан интериор и усъвършенстван външен дизайн

Новото арматурно табло с подплатени с пенопласти и украсени с контрастни шевове повърхности се отличава с модерно излъчване и добавя висококачествен акцент в оформлението на интериора на новия T-Roc. Екранът на инфотейнмънт системата вече е оформен като таблет и е разположен централно на арматурното табло в една линия с блока контролни прибори зад волана в зрителното поле на водача. В зависимост от нивото на оборудване, диагоналът на екрана на инфотейнмънт системата е с размер 8,0 или 9,2 инча. Компактният SUV модел вече се предлага със стандартно оборудване с изцяло цифрови показания на блока на контролните прибори Digital Cockpit, който може да се поръча като опция и като Digital Cockpit Pro с диагонал на екрана до 10,25 инча. Мултифункционалният волан, който също е част от стандартния пакет оборудване, също се отличава с ново оформление, допринасящо за по-лесното, изцяло интуитивно управление на функциите в автомобила.

Висококачествените текстилни тъкани в облицовките на вратите също вече са част от стандартното оборудване. При нивата Style и R-Line, облицовките на вратите и подлакътниците са от изкуствена кожа с контрастни дизайнерски шевове, които са използвани и в опорите за глава на седалките. Друга особеност при нивото на оборудване Style е изпълнението на централните части от тапицерията на комфортните седалки в микрофибърен велур ArtVelours. При спортното оборудване R-Line като опция се предлагат първокласни спортни седалки за водача и за неговия спътник отпред (предлагани по-рано само при модела T-Roc R), както и тапицерии от фина естествена кожа Nappa.

Линиите във външното оформление на новия T-Roc са прецизирани и усъвършенствани така, че да направят характерния кросоувър дизайн още по-поразителен за сетивата. LED фаровете и затъмнените задни светлини вече са включени в стандартното оборудване на модела, а по желание T-Roc може да бъде поръчан с матрична LED система на предните светлини  IQ.LIGHT и светлинна LED лента на радиаторната решетка, както и с нова структура на светлинната графика на задните светлини и динамични мигачи. Петте нови разцветки на външното лаково покритие и 17- и 19-цоловите алуминиеви джанти с ново оформление предоставят на клиентите още по-богати възможности за индивидуално изпълнение на техния автомобил.

Нови равнище по отношение на цифровизацията и свързаността

Новият T-Roc предлага усъвършенстваните асистиращи системи Front Assist и Lane Assist като част от стандартното оборудване. Освен това, новата IQ.DRIVE Travel Assist и адаптивният темпомат с превантивни функции ACC оказват активна подкрепа на водача в управлението, спирането и ускорението при скорост на движение до 210 км/ч. Благодарение на пълната интеграция на информацията и сигналите от предната камера, GPS сензорите и топографските данни от навигацията, асистиращите системи могат да ползват информация и да съобразяват управлението на автомобила с актуалните локални ограничения на скоростта, знаците за начало и край на населените места, кръстовищата и кръговите движения.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин